Hava Durumu

Ankara'dan Bursa'ya kötü haber. Bursa termal turizmi tanıtımında görünmeyecek!

Yazının Giriş Tarihi: 20.11.2017 07:38
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.11.2017 07:38

Kısa adı;
EHTTA olan Avrupa Tarihi Termal Kentler Birliği'nin Türkiye'deki ilk üyesi olan Bursa'ya Ankara'dan kötü haber geldi.
Türkiye'de;
Pilot illerde uluslararası sağlık turizmini geliştirmek amacıyla Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ile Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş arasında geçtiğimiz ay Ankara'da imzalanan "Sağlık Turizminin Tanıtımı İşbirliği Protokolü"nde Bursa'nın yer almadığı ortaya çıktı.
Protokol;
Türkiye'nin sağlıktaki potansiyelini tüm dünyaya tanıtabilmek için sağlık turizminin tanıtımını içeriyor.
Bu yönde;
Medikal, termal, ve ileri yaş tıp turizmi ile ilgili olarak da bazı merkezlerin güçlendirilmesini öngören protokol, İstanbul, Ankara, Antalya, Afyon ve Denizli'nin marka değerini artıracak çalışmalar yapılmasını içeriyor.
Ancak;
Marka şehirler olarak belirlenen bu iller arasında termal ve medikal sağlık turizmi kapsamında Bursa bulunmuyor.
Oysa;
Bursa, tarihi kültürel ve doğal zenginliklerinin yanında medikal ve termal potansiyeli ile sağlık turizminde marka şehir olma yolunda hızla ilerliyordu.
Hatırlanacaktır;
Bursa'nın bu sıfatı alabilmesi için kentin tüm dinamikleri ile stratejik çalışmalar yapılmış, tanıtım amaçlı ticari ve alım heyet organizasyonları planlanmıştı.
Keza;
Termal sağlık turizminin merkezi olmayı hedefleyen Bursa'nın medikal 3. yaş ve engelli turizm potansiyeli de bulunuyordu.
Ne var ki;
22 kamu hastanesi, 18 özel hastane, 1 tıp fakültesi, 3 adet ağız ve diş sağlığı merkezi, 25 adet tıp merkezi ve 75 adet özel ağız ve diş sağlığı polikliniği bulunan Bursa, pilot iller arasında görünmedi.
Tüm bu;
Güçlü medikal potansiyelinin yanı sıra 1500 yıllık tarihi termal arka planına sahip olan Bursa, 6 adet tarihi termal kaynak, 3 jeotermal kaynak ve 21 adet eski ve 24 adet de yeni olmak üzere toplam 45 adet tesisle, termal sudan faydalanabileceği hızlı adımlar atıyordu.
Yine hatırlanacaktır;
Termal sağlık ve 3. Yaş Turizmi için, Bursa Büyükşehir Belediyesi, ana termal kaynağın bulunduğu Sıcaksu bölgesinde kentsel dönüşüm çalışması başlatmış, bu kapsamda Çekirge, Kültürpark, Merinos Parkı ve Sıcaksu'yu içine alan bölgenin "Termal Kültür Bölgesi" ilanına çıkılması için de başvuru yapmıştı.
Ankara'da;
İki bakanlık arasında imzalanan protokolde, pilot seçilen 5 ilde sağlık turizminin güçlü bir şekilde hayata geçirilerek, Türkiye'ye aynı zamanda ilave yabancı turistin de gelmesi planlanıyor.
Şehirlerin;
Marka değerini artırması da öngörülen bu protokol, şimdilik aralarında Bursa'nın da bulunduğu termal suyu kaynaklarına sahip olan diğer illerde, sağlık turizmi yatırımlarının teşvik edilmesini sağlıyor.
Yani bir dönemin "kaplıca kenti" olarak adlandırılan ve şifalı sularıyla ünlü Bursa, diğer illerde yapılan yatırımların ve koordinasyonun arkasında kalınca, bakanlıkların pilot iller kapsamında da yer alamadı.
Bu da, sularıyla ünlü Bursa'nın itibarını hayli zedeledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.