Hava Durumu

Bursa'da 0.50 emsalin tarih olması, tartışmaları bitirdi

Yazının Giriş Tarihi: 30.03.2018 07:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.03.2018 07:39

Belki;
Direkt olarak herkesi ilgilendirmiyordu ama...
Neredeyse bu şehrin trafik sorunu kadar önemli bir konuydu, askıya alınan kentsel dönüşüm meselesi.
Apartmanların;
Yerine yapılan yüksek katlı binalar, belki sahiplerini sevindiriyordu ama şehircilik açısından yoğun eleştirilere neden oluyordu.
Malum;
Büyükşehir'in eski Başkanı Recep Altepe döneminde çıkarılan 0.50 emsal sonrasında, başta Nilüfer'de muazzam bir inşaat fırtınası başlamış, siteler bir bir yıkılıp, yüksek katlı binalar yapılmaya başlamıştı.
Ve bu da şehircilik adına tepki çekmeye başladı.
Nitekim;
Bu işlemin, şehrin geleceğine darbe vuracağı gerekçesiyle Akademik Odalar'ca yapılan itiraz sonrasında, inşaatlar ilgili mahkemece durduruldu.
Böyle olunca da;
Yıkılan binalar yıkıldığı gibi kaldı.
Hem evlerini müteahhide verip evinden olanlar, hem de yükümlülüğünü yerine getiremeyen müteahhitler mağdur oldu.
Üstelik ruhsatları olmasına rağmen.
İşte;
Hayli uzun süredir yaşanan bu mağduriyet Alinur Aktaş döneminde Büyükşehir Meclisi'nde yeniden görüşüldü ve bir karara bağlandı.
Buna göre;
Nilüfer, Osmangazi, Mudanya ve Yıldırım'da inşaatına başlanmış ama yarım kalmış 48 projeye vize çıktı.
Ama en önemlisi 0.50 emsal tarih oldu.
Çünkü;
Artık tek başına apartman bazlı dönüşüm olmayacak. Ancak ada bazında bir dönüşüme izin verilecek ki, doğrusu da buydu.
Hatırlanacaktır;
Büyükşehir Meclisi'ndan geçen hafta da, bu 0.50 emsalden yararlanmak için kentsel dönüşüm izni isteyen 56 projeye "ret" kararı çıkmış, Bursa'nın daha da boğulmasının önüne geçilmişti.
Bize göre;
Sıkıntı yaratan şu kentsel dönüşüm meselesinde bir milat olan bu kararın alınması ile Başkan Aktaş, çok yerinde atılan bir adımın öncülüğünü yaptı.

Uludağ Gazoz'dan mesaj dolu ilan!

Türkiye'de; Şeker fabrikalarının satılıyor olması sürecinde, gazetelerdeki farklı bir ilan dikkat çekiyor.
Ünü ve tadı;
Sadece Türkiye'ye değil, dünyaya yayılmış olan bir Bursa markası Uludağ Gazoz, yüzde yüz yerli pancar şekeri kullanımına devam kararı ile adeta nişasta bazlı şeker (NBŞ) lobisine meydan okudu. Duyurularında; "Tüm üretimimizi, memleketimizin pancar şekeri ile yapmaya devam edeceğiz" diyen Uludağ İçecek, hem müşterilerine hem de kamuoyuna önemli bir mesaj veriyor.

Cumhurbaşkanlığı için nabız yoklamaya geldi

Henüz;
TBMM'de yasalaşmadan önce, partilerin birbirleriyle ittifak yapabilecekleri konuşulurken DSP Genel Başkanı Önder Aksakal'dan gündemi sarsacak bir açıklama gelmişti.
Hatırlanacaktır;
DSP lideri Aksakal, AK Parti'yi de kastederek "Kim daha çok milletvekili verirse, o ittifakta yer alırız" demiş ve bu açıklama bazı tepkilere yol açmıştı.
Bunun üzerine de;
Bülent Ecevit döneminin Adalet Bakanı olan DSP Genel Başkan Yardımcısı Hikmet Sami Türk, istifa ettiğini açıklamıştı.
Dün sabah;
DSP lideri Bursa'ya geldi.
Çeşitli semtlerde buluşmalar yapan Aksakal bugün de dağ ilçelerine gidecek, akşam da Küçükbalıklı'da partisinin düzenlediği yemekli toplantıya katılacak.
Bursalı;
Genel Başkan Yardımcısı Murat Özbilge'nin ev sahipliğinde Bursa'yı dolaşan Aksakal'ın bir ziyaret sebebi de, imzaya açılacak olan Cumhurbaşkanlığı adaylığı için imza yoklaması yapıyor olması.

Şahin'in CHP defteri kapanmış

Bursa'da;
Bir dönem İnşaat Mühendisleri Odası'nın Bursa Şube Başkanlığı'nı yapan Necati Şahin, son yerel seçimde CHP'nin Büyükşehir Belediye Başkan adayıydı.
Şahin;
Dün de aktardığımız üzere, 2017'deki referandumda partisinden istifa etmişti. Şahin'i, milletvekili aday adaylarından işadamı Salih Top'un CHP Yıldırım İlçe binasında yapılan toplantıda çekilen fotoğrafını görünce, biz de pek çok kişi gibi Şahin'in partisine döneceği yorumlarını duyduk.
Ne var ki, söz konusu fotoğraf, Şahin CHP'den istifa etmezden önce çekilen bir kareymiş ki, yapılan servis bizi de yanılttı. Şahin'in CHP'ye yeniden dönme gibi bir arzusu olmadığını aktardığını paylaşmış olalım.

Bursa DP'nin başına Ömer Seymen atandı

Yaşanan birtakım olaylar nedeniyle De- mokrat Parti'nin Gemlik orijinli İl Başkanı Ali Biliz, geçtiğimiz ay görevinden istifa edip, Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın elini rahatlatmıştı.
Yaklaşık;
1 aydır da DP Bursa İl Başkanlığı koltuğu boştu.
Bu arada;
Bursa'da yapılan çeşitli siyasi çalışmalar sonrasında dün sürpriz bir atama yapıldı.
Ve;
İl Başkanlığı görevine Ömer Seymen getirildi.
Özellikle DYP'nin iktidarda olduğu dönemde güçlü bir Nilüfer İlçe Başkanlığı görevi yapan ardından il yönetimlerinde de görev alan Seymen, uzun süredir aktif siyaset içinde değildi.
Şimdi bu atama ile Seymen yıllar sonra aktif politikaya "merhaba" demiş oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.