Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'nın alarm veren eğitim sistemi için yeni bir şans doğdu

Yazının Giriş Tarihi: 25.12.2017 08:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.12.2017 08:26

Bursa'da;
Eğitim sendikaları, şehrin eğitim sorunu ve kalitesine yönelik zaman zaman kamuoyunu aydınlatıyor olsalar da, Bursa'da eğitimin hangi seviyede olduğu yerel ölçekte gerçek anlamıyla bilinmiyor.
Sadece;
Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) raporları yayınlanıyor ki, illerin başarı puan durumları sıralamasında Bursa, çok uzun zamandır ilk 10'a giremiyor.
Okul öncesi eğitimde net okullaşma oranı,
Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş sisteminde yerleştirmeye esas puan ortalamaları,
Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı puan ortalamaları,
Fakülte ve yüksekokul mezunlarının oranı,
Ve;
Kamunun eğitim hizmetlerinden memnuniyet oranları, Bursa İl Müdürlüğü'nce yıllardır net olarak açıklanmıyor.
Bu yönde;
Eğitim sendikalarının yaptıkları açıklamalara göre, son yıllarda okul ya da derslik açığını kapatmak için düzenlenen kampanyalara hayırseverlerin katkılarına rağmen Bursa'nın durumu iç açıcı görünmüyor.
Yine;
Elimize ulaşan bazı verilere göre, yükseköğrenim başarı oranı sıralamasında Bursa, 81 il arasında 19. sırada yer alırken, kişi başına düşen kütüphane kitabı sıralamasında ise Bursa, neredeyse tüm Türkiye'nin gerisinde kalarak 76. sırada görünüyor.
Bu arada;
Yine eğitim sendikalarının açıklamalarına göre, YGS, TEOG ve YLS sonuçları ile ilgili istatistiksel bilgiler de bulunmuyor.
Hatırlanacağı gibi;
Bursa'da 3 yıl süresince İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevinde bulunan Veli Sarıkaya, bir süre önce "yeterli iletişim kuramadığı ve başarı yakalayamadığı" gerekçesiyle görevden alınmıştı.
Kafalarda soru işareti yaratan atamalar, liyakat sisteminin işletilememesi, okulların fiziksel yetersizliği, eğitim ve öğretimdeki uygulamalar gibi konularda sık sık eleştirilen Sarıkaya, bu süre zarfında adeta 3 ayrı görüşteki eğitim sendikasının da hedef noktası olmuştu.
Gördüğümüz kadarıyla;
Bu kez gerek Bakanlık, gerekse Bursalı siyasiler hayli yerinde bir karar verdiler ve Bursa'nın eğitimini, doğma büyüme bir Bursalı'ya Sabahattin Dülger'e emanet ettiler bu kez.
Yıldırım doğumlu olan ve eğitim camiasının yanı sıra Bursa'nın sosyal hayatında da tanınan Dülger, Bursa'da son olarak Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevinde bulunmuş, ardından da 2016'da Kütahya Milli Eğitim Müdürü olmuştu.
Şimdi;
Veli Sarıkaya'nın yerine, memleketi Bursa'ya İl Milli Eğitim Müdürü olarak dönen Sabahattin Dülger'i çok zor bir görev bekliyor.
Bursa'nın;
Yıllardır hırpalanan ve parçalanan eğitim sistemini birleştirmesi ve beklenen başarıyı yakalaması için objektif davranması beklenen Dülger'i, Bursa için biz de bir şans olarak görüyoruz.
Galiba;
Bu durum, eğitim sendikaları tarafından da böyle görünüyor.
Nitekim;
Daha önce hiçbir İl Milli Eğitim Müdürü'ne yapılmayan "hayırlı olsun" ziyaretleri, şimdilerde Dülger'e yapılıyor ki, bu da, Bursa'nın eğitim sisteminin ortak akılla yönetileceğine dair bir umut olarak görülüyor.
Umarız;
Eğitime siyaset karışmadığı sürece, Bursa'nın yeni Milli Eğitim Müdürü Dülger de bu yönde rahat bırakılır ve Bursa'nın öğrencisinden öğretmenine, yöneticisinden velisine değin herkesin yıllardır özlediği hem huzur ve barış ortamı sağlanır, hem de sadece eğitime odaklanılarak tüm sorunlar da tek tek çözülerek, arzulanan başarı oranı da yakalanır.
Doğrusu;
Bizler, farklı yönetim biçimiyle tanıdığımız Sabahattin Dülger'le bu sistemin yakalanacağını düşünüyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.