Hava Durumu

Bursalı kurmayın gözü ile yürüyüşten çıkan 19 günlük gözlemler?

Yazının Giriş Tarihi: 04.07.2017 08:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.07.2017 08:06

Cumhuriyet tarihinin en uzun ve kapsamlı protesto yürüyüşü bu pazar günü sona eriyor.
CHP lideri;
Kemal Kılıçdaroğlu'nun, partisinin milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasını protesto etmek amacıyla Ankara'dan başlattığı yürüyüşte 19 gün geride kaldı.
Daha önce de aktarmıştık.
Türkiye'nin;
En büyük 4. teşkilat yapısına sahip olan CHP'nin Bursa örgütü de nöbetleşe olarak bu yürüyüşe katılıp destek veriyor.
Yürüyüşe katılanların aktardıklarına göre dün akşam İzmit'e giriyordu kortej.
Ve;
Toplam 432 kilometreden oluşan Ankara-İstanbul etabında, İstanbul'a kalan mesafenin 100 kilometre olduğunu gösteren tabelanın göründüğünü söylüyorlardı.
Bu yürüyüşün 17. ve 18. gününü kapsayan Sakarya etabının bölümlerine Nilüfer Belediyesi katkı koydu.
Başkan Mustafa Bozbey, yürüyüşe katılanların başta kumanya olmak üzere çeşitli ihtiyaçlarını karşılarken, aynı zamanda yardımcılarıyla birlikte yürüyüşe katılarak, partililerine destek verdiler.

Tam;
19 gündür Türkiye'nin gündemini oluşturan CHP'nin başlattığı "adalet yürüyüşü", planlamaya göre bu hafta sonu, yani 9 Temmuz Pazar günü sona erecek.
Ve;
Maltepe'de saat 16.00'da yapılması öngörülen ama sıcak nedeniyle biraz daha sarkması beklenen büyük bir mitingle de noktalandırılacak.
Yürüyüşe katılan Bursalı partililerin aktardıklarına göre pazar günü gerçekleştirilecek bu mitingin, içeriği açısından hayli farklı olacağı ve parti örgütlerinin de katılımıyla hayli kalabalık olacağını ifade ediyorlar.

Dün;
Aynı zamanda yürüyen, aynı zamanda da telefonla sorularımızı yanıtlayan Bursalı CHP kurmayının aktardıkları da ilginçti.
Özellikle;
Gece yapılan konaklamalarda, günbe gün yürüyüşün analizinin yapıldığını ve yürüyüşün sonlandırılmasına az bir süre kaldıkça, katılımcı sayısının da giderek arttığını anlattı.
Bir de;
Şu gözlemlerde bulundu.
İlki;
Günlerdir yürüyen CHP'nin 69 yaşındaki lideri Kılıçdaroğlu'nun, bu yürüyüşle parti içi muhalefeti de etkisiz hale getirdiğiydi.
Özellikle;
Referandum sonrasında başlayan kurultay tartışmalarının, partilileri de hayran bırakan bu yürüyüşle iyice etkisizleştiği iddiasıydı.
İkincisi;
Partide zaman zaman ilginç ve tartışmalı çıkışlar yapan Deniz Baykal'ın, 19 gündür süren yürüyüşün hiçbir etabında bulunmamasının yarattığı soru işaretleriydi.
Yapılan yorumlar, Baykal'ın bu tavrı ile 2019 seçimi beklentisi için önemli oranda puan kaybettiğine dairdi.
Üçüncüsü de;
Yürüyüşün sonundaki bir beklentiye dairdi.
Aktarılan;
Bu yürüyüşle Kılıçdaroğlu'nun siyasi iktidar karşıtı blokun lideri olacağı ve 2019 seçimi için de özellikle cumhurbaşkanlığı seçimine, çok sayıda partinin desteğiyle tek adaylı gidilebilmesi için önemli oranda söz sahibi olacağına dair bir öngörüydü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.