Hava Durumu

CHP'nin Bursa adaylarının tanıtım töreninden notlar?

Yazının Giriş Tarihi: 29.05.2018 07:32
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.05.2018 07:32

Bursa'da;
AK Parti'nin ardından, CHP'nin milletvekili adayları da dün siyasi kantara çıktılar ve partilerinin İl Başkanlığı'nca BUTTİM'de düzenlenen aday tanıtım töreninde bir araya geldiler.
Böylece;
Parti örgütü ile adaylar da ilk kez bir araya gelip, tanışmış oldular.
Daha büyük bir salon yerine BUTTİM'in 500 kişilik salonunda bir araya gelen CHP'liler kısa ve öz bir buluşma gerçekleştirdiler.
Ali Kocatepe'nin;
Yılların meşhur şarkısı "Hey gidi dünya hey"in CHP'ye uyarlanmış halinin çalındığı buluşmada ilk konuşmayı İl Başkanı Hüseyin Akkuş yaptı.
Doğrusu iyi konuştu Akkuş.
Partililerine inanç aşıladı.
Kendi isteğiyle;
Parlamenterlik görevini sonlandırıp yeniden aday olmayan tek milletvekili Ceyhun İrgil de konuşmasında partililerinden helallik istedi.
Ne var ki;
İrgil'in konuşmasında ilginç bir an yaşandı.
İrgil;
Partisinde herkese bir yer ve görev olduğunu anlatırken bir partili, 'Milletvekilliği için bize ne zaman sıra gelecek' diye serzenişte bulundu.
Bu da;
CHP listelerinde mevcut milletvekillerine öncelik tanınmasına dair parti içindeki tepkinin bir yansıması olarak görüldü.

Yanı sıra;
21 Mayıs'ta CHP'nin milletvekili aday listeleri açıklandığında, her iki bölgeden toplam 20 aday arasında tanınmayan isimler de vardı parti örgütü tarafından.
İşte;
Örgütün yeterince tanımadığı o adaylar da dün ilk kez sahnede tanıtım töreninde görüldü ki, listelerin sonlarında yer alan bu adayların acemilikleri de dikkat çekti.
Salonda;
"Millet için geliyoruz" sloganı ısrarla vurgulanırken, adayların 1 dakikalık kısa konuşmalarında "artık tamam" vurgusu yapmaları da ilgi çekti.
Bu arada;
Kendilerine ayrılan kısa sürede bazı adayların bir etnik kimliği andıran sözler söylemesi, sloganlar atması, bazı CHP'lilerin hoşuna gitmezken, mikrofona gelen son kişi olan Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık'ın, 'CHP'nin neden iktidara gelmesi gerektiğine' dair konuşması da dikkat çekiciydi.

Tabii;
Şunu da söylemek gerekiyor.
CHP Bursa'nın iki seçim bölgesinde liste sıralamasında bazı hatalar yaptı.
Bunu ifade etmiştik.
1. Bölge'de;
Mevcut 3 milletvekilinin peş peşe ilk 3 sıraya konulmasının yanlışlığı bir yana...
Özellikle Karacabey ve Mustafakemalpaşa'da ciddi bir tabanı olan hukukçu Gürkan Esen'in 6. sıraya konulması da bir hata.
Oysa;
Esen, en kötü ihtimalle, 4. sırada yer alan ve seçmen nezdinde pek hükmü olmayan Kayıhan Pala'nın yerine konulsaydı, 3. sıradaki Nurhayat Altaca Kayışoğlu'nun seçilmesi de zora girmezdi.
Nitekim bu şekilde 1. Bölge'de 3. milletvekilliği, İYİ Parti faktöründen dolayı zor görünüyor.
Keza;
2. Bölge'de de,
Orhan Sarıbal'ın ardından Bal-Göç Genel Başkanı Yüksel Özkan çok iyi bir tercih.
Ancak;
Bu bölgede de 3. sıradaki Mustafa Şenyurt'un seçilmesi de garanti değil.
Hatta çok riskli.
Oysa;
Bölgedeki Doğu ve Güneydoğu oylarını AK Parti ve HDP'den CHP'ye taşıyacak tek isim olan 6. sıradaki Şahin Sevinç, en kötü ihtimalle 4. sıraya konulabilseydi, burada CHP'nin 3 milletvekili çıkarması hemen hemen garanti olabilecekti.
Sonuçta...
Listeler yapıldı, adaylar açıklandı.
CHP, 24 Haziran'da nasıl bir sonuç alır bilinmez ama eldeki veriler, CHP'nin en büyük rakibinin AK Parti değil, İYİ Parti olduğuna dair görünüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.