Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan öncesi, Kılıçdaroğlu Mudanya’ya geliyor

Yazının Giriş Tarihi: 07.10.2016 05:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.10.2016 05:07
Bursa’da;
CHP’liler, hayli yankı yaratan “Lozan tartışmaları”nın üzerine önemli bir buluşmaya hazırlık yapıyorlar.
Malum;
11 Ekim yaklaşıyor.
11 Ekim, sadece Mudanya ve Bursa için değil tüm Türkiye için önemli.
Nitekim;
Bu yıl 11 Ekim’de Mudanya Mütarekesi’nin 94. yıldönümü kutlanacak.
Kurtuluş Savaşı’nın sonunda imzalanan ve Osmanlı Devleti’nin hukuken bittiğinin ve TBMM Hükümeti’nin de işgal devletlerince tanındığı Mudanya Mütarekesi, tarihimizde önemli bir yer tutuyor.
Mudanya’da;
3 Ekim 1922’de başlayan ve TBMM hükümetini İsmet İnönü’nün temsil ettiği görüşmeler, tam 8 gün sürmüştü.
Öyle ki;
Zaman zaman görüşmelerin koptuğu anlarda, işgal kuvvetlerinin temsilcileri Mudanya açıklarındaki bir İngiliz gemisinde beklemişler, bu arada İsmet Paşa da Türk ordusuna yeni bir harekat hazırlığı için emir vermişti.

***

Bağımsızlık yolunda;
Dönüm noktasındaki anlaşmalardan biri olan Mudanya Mütarekesi’nin yaklaşan yıldönümü, CHP’li Mudanya Belediyesi’ni de harekete geçirdi.
Partisinin İl Başkanı Şadi Özdemir ile görüşen Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, o gün için Mudanya’ya CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu getirebilmek için girişimler başlattı.
Nitekim;
Ankara ile görüşen CHP İl Başkanı Özdemir de, bir son dakika gelişmesinin yaşanmaması halinde, Kılıçdaroğlu’ndan Bursa’ya gelme sözü aldı.
Planlamaya göre;
Etkinliklerin haricinde, CHP lideri Kılıçdaroğlu da Mütareke binası önünde halka hitap edecek, yani bir miting düzenlenecek.

***

Hatırlanacaktır;
Ankara’da yaşanan ve onlarca vatandaşımızın yaşamını kaybettiği hain terör saldırısı nedeniyle, geçen yılki etkinlik buruk geçmiş, törene katılanlar yakalarına siyah kurdele takmışlar ve program bir anma etkinliğine dönüşmüştü.
Bu yıl ise;
Bursalı CHP’liler ve belediye yönetimi, Mudanya Mütarekesi’nin yıldönümünü bir zafer kutlamasına dönüştürmek için planlama yapıyorlar.
Bir de;
Kendi camialarında hayli tepki yaratan “Lozan tartışmaları”nın ardından, CHP’de yaklaşan bu yıldönümünü, Kılıçdaroğlu’nun vermesi beklenen mesajlar açısından daha da önemsiyorlar.

***

Görünen o ki;
Bu ay siyaseten hareketli geçecek.
Çünkü;
11 Ekim’de gelmesi ve halka hitap etmesi beklenen CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun ardından, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da kısa bir süre sonra 22 Ekim’de Fomara Meydanı’nda (Demokrasi Meydanı) Bursalılara hitap edecek.
Yanı sıra, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Başbakan Binali Yıldırım’la birlikte 4 Kasım’da Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in oğlunun nikah töreni için yeniden Bursa’da olması bekleniyor ki, Bursa, siyasi etkinlikler olarak hayli hareketli günler geçirecek.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.