Hava Durumu

Devletin en üstünün yaptığı bu atama BTSO'da hesapları değiştirir

Yazının Giriş Tarihi: 22.06.2017 06:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.06.2017 06:46

2004 yılında;
5176 sayılı kanunla kurulan Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu, Bursa'yı da ilgilendirecek sürpriz bir şekilde yeniden yapılandırıldı.
Buna göre;
Tüm kamu görevlilerinin uymaları gereken saydamlık, tarafsızlık, dürüstlük, hesap verebilirlik, kamu yararını gözetme gibi etik davranış ilkelerini yönetmeliklerle belirleme görevi olan Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu'nun Başkanlığına Köksal Toptan atandı.
2007 yılında;
TBMM Başkanlığı için yapılan ilk turda rekor bir oyla TBMM Başkanı seçilen Toptan'ın başkanlığını yapacağı kurul, toplam 11 isimden oluşuyor.
Bu;
Sürpriz atamanın Bursa'yı ilgilendiren bir başka tarafı ise yeniden oluşturulan bu 11 kişilik kurulda, BTSO Başkanı İbrahim Burkay'ın da bulunması.
***
Kurul;
Köksal Toptan'ın başkanlığında, Trabzon eski Belediye Başkanı Asım Aykan, Danıştay üyesi Selçuk Hondu, Yargıtay üyesi Ahmet Karayiğit, Sayıştay üyesi Ömer Faruk Doğan, Müsteşar Ahmet Haluk Dursun, Büyükelçi Ahmet Demirok, eski Vali Ziyaeddin Akbulut, Bartın Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr Fatih Uşan ile Kamu Kurumu Niteliğindeki Meslek Kuruluşu adına da Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay'dan oluştu.

***
Cumhurbaşkanı;
Tayyip Erdoğan tarafından da onaylanarak Resmi Gazete'de yayımlanan ve yürürlüğe giren söz konusu Bakanlar Kurulu kararı şüphesiz ki çok önemli.
Çünkü;
Devletin en üstü tarafından özel belirlenip yeni görevlerine atanan 11 ismin yansıması da olacak.
Mesela;
Söz konusu 11 isim içinde yer alan BTSO Başkanı Burkay'ın pozisyonu.
Henüz;
İlgili bakanlık seçim tarihlerini belirlemedi ama Ticaret ve Sanayi Odaları'nın seçimlerinin önümüzdeki kasım ayında yapılması öngörülüyor.
Hatırlanacaktır;
Bursa'da 2013 yılında gerçekleştirilen BTSO'nun hayli çekişmeli o son seçiminde İbrahim Burkay 71 oyla odanın yeni Başkanı seçilirken, rakibi İlhan Parseker de 55 oy almıştı.
Yanı sıra;
Burkay, aynı yıl yapılan Genel Kurul'da TOBB Yönetim Kurulu üyesi de seçilmişti.
Bursa'da;
35 bin aşkın şirketin çatı kuruluşu olmasının yanı sıra, Türkiye'nin en büyük Ticaret ve Sanayi Odası da olan BTSO, bu nedenle TOBB'un da bir nevi lokomotifi.
Şüphe yok ki;
Bu kritik atama, BTSO Başkanı Burkay için büyük önem taşıyacağı gibi, yaklaşan oda seçimlerine yönelik düşüncesi için de mutlaka olumlu etki edecektir.
Özellikle;
15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişiminden sonra başlatılan ve halen de sürdürülen FETÖ operasyonları çerçevesinde, geçmişte bir takım çevreler tarafından yıpratılmak istenen Burkay, öyle görünüyor ki bu kritik atama ile yaşadığı bu olumsuz süreci de geride bırakmış oluyor.
Dahası;
Devletin en üstünün yaptığı bu dikkat çeken atama, BTSO'da şimdiden seçim hesapları yapanların stratejilerini bozacağı gibi oyunun Burkay lehine yeniden kurulacağı anlamına da geliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.