Yazının Giriş Tarihi: 27.03.2012 08:31
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.03.2012 08:31
Pazar günü Merinos'ta her yönüyle ilginç bir kongre gerçekleştirdi Demokrat Partililer.
Eskilerin katılmadığı ancak Füsun Yaşar, Harun Akın, Fethi Akkoç, İsmail Tartar, Üstün Tunalıgil, Şevket Burhan, Ömer Seymen, Bülent Aydemir, Şakir Gazioğlu gibi bazı isimlerin kongre salonunda olduğu kongre, 4 adaylı olmasa belki bu kadar ses getirmeyecekti.
Adayların, yüzde 0.06'lık oya aldırmadan, delegelere 2014'e dair yerel iktidar sözü vermelerinin nedeni de belki, parti tabanının aylar sonra bir araya gelmesindendi.
Adaylardan;
Ahmet Yıldırım konuşmasında heyecanlanmadı, kısa ve net mesajlar verdi.
Ahmet Okumuş, beraberlik olgusuna vurgu yaptı ancak geçmişindeki BBP ve AKP süreçlerine itiraz edenler oldu.
Zeki Ekren, kongre gündeminden uzak ve uzun konuştu, çok heyecanlandı.
Ahmet Sevinç de, konuşma biçimi, kürsü şovu ve iddiasıyla şaşırttı.
Aslında;
Yıldırım'ın, 399 delegenin 243'ünün oyunu alarak başkan seçilmesi sürpriz değildi. Keza Yıldırım'ı zorlayacak aday olarak lanse edilen Okumuş'un 99 oyda kalması gibi. Yine, Ekren'e 37, Sevinç'e de 18 oy çıkması da normal karşılandı.
3 rakibinin toplam oylarından fazla oy alarak rahat bir seçim geçiren Ahmet Yıldırım, böylece atanmışlıktan seçilmişliğe terfi ederken, Bursalı Genel Başkan Yardımcısı Füsun Yaşar da bu başarıdan pay aldı.
Kapanan ANAP'ın son il başkanı Meliha Bağcıoğulları'nın da arkadaşlarıyla birlikte katıldığı ve Ahmet Okumuş'u desteklediği kongrede bir başka not da, salondaki delege ve üye yapısıydı. Eskiye göre bir hayli değiştiği gözlenen DYP/DP delegasyonu, az kalan tabanı gibi bir çıkış arıyordu.
Geçmişle günümüz arasında sıkışıp kalmış bir görüntü veren, bu nedenle günümüz siyasetine ayak uyduramayan Kırat için salonda da, hemen herkes aynı seyi söylüyor ve çekim gücü yüksek bir süvari gerektiğini belirtiyorlardı.
Kurmay kadrosu 42'ye yükseldi
Daha önce 28 kişiden oluşan Demokrat Parti il yönetimi, yeni dönemde 42'ye çıkarıldı.
Yeniden başkan seçilen Ahmet Yıldırım'ın kurmayları da Necdet Nalıncılar, Engin Özkan, Hasan Gülayan, Halil Ünlüyıldız, Güner Elçin, Salim Kaplan, Mustafa Cambaz, Ercan Ateş, Nizamettin Şenkoyuncu, Raif Sezer, Azmi Kaya, Arslan Arslan, Filiz Sır, İlyas Kurtuluş, Ferdağ Baysan, Fatma Öztürk, Metin Duran, Altan Batmaz, Serdar Coşkun, Asım Demir, Zeki Mete, Osman İnan, Ercan Açlan, Mustafa Özden, Fikret Keskin, Süleyman Şaru, Nail Çelik, Savaş Işıksoy, Mustafa Sarıkaya, Vedat Oruç, Sait Günay, Galip Gürbüz, Salih Düz, Selçuk Şeyhoğlu, Şaban Sultansu, Nazif Öz, Güleda Kıvrak, Abdullah Doğrugider, Mehmet Güner, Ayhan Kula, Nevzat Adıman ve Hüseyin Aslan'dan oluştu.
Gürsu seçimi davalık mı oluyor?
CHP grubu;
Sivil toplum kuruluşlarından habersiz, yangından mal kaçırırcasına yapıldığını iddia ettikleri Gürsu Kent Konseyi seçiminin iptali için Kaymakamlık'a başvurmuştu.
Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü'nün, AKP ilçe kongresini kaybeden yakın siyasi çalışma arkadaşı İbrahim Arslan'ın başkan seçildiği seçim, CHP'lilere göre usulsüzdü.
Bu nedenle;
Cavit Kaya başkanlığındaki CHP yönetimi, konseyin karar defterinin de incelenmesini talep etmişti Kaymakamlık'tan. CHP grubuna beklenen yazı dün geldi.
Cevapta, birtakım maddi sıkıntılar ve soru işaretleri görülmüş olacak ki, bu şikayetin Valilik ile paylaşıldığı ve dosyanın Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildiği bildiriliyor.
Bu da, Gürsu'daki seçimin davalık olma olasılığı belirdiğini gösteriyor.
TARİHTE BUGÜN
1960 darbesiyle görevlerinden uzaklaştırılan 147 öğretim üyesinin geri dönüşüne olanak sağlayan kanun kabul edildi.
(27 Mart 1962)