Hava Durumu

Erdoğan istedi, Bakan Çelik Bursa'ya geliyor

Yazının Giriş Tarihi: 27.03.2017 04:36
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.03.2017 04:36

Sandıktan;
"Evet"in mi, yoksa "hayır"ın mı çıkacağı Türkiye'nin belki de en önemli referandumuna bugün itibariyle 20 gün kaldı.
Hem;
"Evet" blokunun lokomotifi AK Parti'nin, hem de "hayır" blokunun en güçlü partisi CHP'nin kurmayları, Türkiye'nin sayıca en fazla 4. seçmen kitlesinin bulunduğu Bursa'daki 2 milyon oyu kendilerine devşirmek için var güçleriyle çalışıyorlar.
TBMM'nin;
Kısa bir seçim tatiline girmesi nedeniyle seçim bölgeleri olan Bursa'da bulunan milletvekilleri de, partilerinin teşkilat çalışmalarına destek olmaya devam ediyorlar.
Bu yönde;
AK Parti cephesinde kabine üyeleri ile eski bakanlar, CHP cephesinde de ulusal ölçekte tanınan eski ve yeni parlamenterler de seçim çalışmalarında sık sık Bursa'ya geliyorlar.
***
Bu yönde;
Propaganda çalışmaları kapsamında, oy dengesini değiştirebilecek nitelikte etkin olan 3 isim henüz Bursa'ya gelmedi.
Bu 3 önemli isimden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Bursa'da olacak ve partisinin Bursa'daki çalışmaları kapsamında çok sayıda buluşma gerçekleştirecek.
Yine;
AK Parti'nin, daha doğrusu "evet" cephesinin Türkiye'deki en etkin siyasetçisi olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, büyük seçime 11 gün varken Bursa'da olacak ve beklendiği üzere Bursa'daki referandum mitinglerinin en büyüğü olacak.
***
Bu arada;
Bu hafta, AK Parti'ye Bursa'da bir önemli güç daha katılıyor.
Lideri Tayyip Erdoğan'ın tercihi ile 2011 seçiminde sürpriz bir şekilde Şanlıurfa'dan milletvekili adayı gösterilen Bursalı siyasetçi Faruk Çelik'in yarın ya da çarşamba günü, seçim çalışmaları için Bursa'ya gelmesi bekleniyor.
1 Kasım 2015 yılındaki son genel seçimde Türkiye'nin 7. büyük ili olan Şanlıurfa'da AK Parti'yi yüzde 64.3'lük rekor bir oya çıkaran Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda, kalan süreyi memleketi Bursa'da ve seçim bölgesi Şanlıurfa'da geçirecek.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın;
Bazı miting programlarında yanında özellikle görmek istediği isim olan Bakan Çelik'in Bursa'daki görevi, "evet çalışmalarını hareketlendirmek"
Teşkilatçılığı ve halkla ilişkileriyle güçlü bir yapıya sahip olan Bakan Çelik, planlamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bursa'ya geleceği 5 Nisan tarihine değin Bursa'da kamp kuracak ve aktarılanlara göre 17 ilçeyi deyim yerindeyse karış karış gezecek.
Programında;
İlçe ziyaretlerinin yanı sıra sivil toplum kuruluşları ile buluşmalar, esnaf ziyaretleri, basın toplantıları ve televizyon programları ile gece nokta mitingleri bulunan Bakan Faruk Çelik, 2011 ve 2015 genel seçimleri ile 2014 yerel seçiminde Şanlıurfa'da çalıştığı için, uzun bir aranın ardından memleketi Bursa'ya adeta çıkarma yapacak.
Liderinin isteği ile Bursa'da -özel bir anlamı olmadan- partisinin çalışmalarına güç katacak olan Bakan Faruk Çelik, bu vesile ile Bursa vekili olduğu eski günlerini de anımsatmış olacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.