Hava Durumu

Faruk Çelik'ten yeni Başkan Ayhan Salman'a geçmiş örnekli uyarı!

Yazının Giriş Tarihi: 15.09.2017 08:44
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.09.2017 08:44

Kendisinin de;
Beklemediği ve hatta "sürpriz" olarak nitelediği gibi 24 gün önce AK Parti Bursa İl Başkanlığı gibi çok önemli bir göreve atanan Ayhan Salman hâlâ AK Parti teşkilatları içinde büyük bir soru işareti.
Bunun sebebi de;
Geçen bunca süreye dair, 50 kişilik yönetim kurulu listesini henüz hazırlayamamış olması.
Geçmişteki örneklere bakıldığında, geçen bunca sürenin hayli uzun olduğu görülüyor ki, bu da Salman'ın ve İnegöl'den yardım aldığı isimlerin henüz Bursa'da yeterince ağırlıklı olmadığını gösteriyor.
***
Partisinin;
Bursa'da yaşanan bu durumu, önceki akşam AS TV'de konuk ettiğimiz Gıda Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Faruk Çelik'e de yönelttik, fikrini almak istedik.
Önce;
"Genel Merkezimiz, Bursa'yı da değişikliğe gidilmesi gereken iller arasına aldı" dedi.
Sonra da;
Salman'ı kastederek "Yeni görev alan arkadaş, teşkilatlardan tanıdığım bir arkadaş değil. Ama Genel Merkezimiz mutlaka bir belirleme yapmıştır, kendisine kolaylıklar diliyorum" dedi.
Malum;
Çelik hayli deneyimli bir siyasetçi.
TBMM'de 18 yıldır bulunuyor.
Bunun son 10 yılı da Bakanlar Kurulu'nda geçti.
Teşkilatçılık konusunda ise adeta duayen.
Bu nedenle;
Partisinin Bursa'da yeniden yapılanan teşkilatlanmasına dair uyarıları var.
Bursa'nın;
Tam bir Türkiye mozaiği olduğunu anlatan Çelik'e göre, "Bursa'da çok farklı kesimleri aynı potada eritebilme becerisini ortaya koyabilmek gerekiyor."
***
Görüşmemizde;
Faruk Çelik'in, Ayhan Salman'a dair geçmişe dönük önemli bir uyarısı da oldu.
"Bursa'da" dedi "Uzun bir süredir dar bir kadro anlayışı var. Eğer bunun üzerine inşa edilecek bir teşkilat modeli yaparlarsa, bunun bir getirisi olmaz.
Eğer ki;
Eski yaklaşıma benzer bir şekilde biraz kine, biraz nefrete dayalı yaklaşımla Bursa'da hizmet görmek isterlerse, bu saatten sonra artık başarı getirmez."
Önerisi de şuydu:
"Yok eğer tüm Bursa'yı farklılıklarıyla kucaklayan bir yönetim anlayışını ve yönetimini yaparlarsa, başarı elde ederler."
***
Aslında;
Pek çok kişi gibi, yeni Başkan Salman'ı tanımadığını söyleyen deneyimli siyasetçinin uyarısı netti.
Şunu söyledi ısrarla.
"2019'da 50 artı 1'i almanın yolu, herkesin kapısını çalmanın yanı sıra, herkesi kucaklamaktan geçer.
Teşkilatçılık böyledir, ben yıllardır teşkilatın içinden geliyorum.
Eğer;
Basitliklerle, ucuzluklarla geleceği inşa etmeye çalışan, kendi geleceği için başkalarının geleceği ile uğraşan teşkilatçılık anlayışı yeniden hakim olursa, buradan başarı çıkmaz. Ufuksuzluk, Bursa'ya da bir şey kazandırmaz."
***
Görüşmemizde;
Deneyimli siyasetçi Faruk Çelik, çok önemli bir noktanın altını daha çizdi.
Kentin hafızasının kaybedilmemesi gerektiğini anlattı.
Urfa milletvekilliği nedeniyle 6 yıldır Bursa'da olmadığını hatırlatan Çelik, bu sürede imzaları atılmış olmasına karşın Yunuseli Havaalanı, Şehir Hastanesi, yeni Adliye Sarayı gibi önemli projelerin yapılmadığı gibi sahiplenilmediğini ve Bursa'nın çok zaman kaybettiğinin altını çizdi.
"Ben geçmişte bunlarla yatıp kalkan bir insandım, ben ayrıldıktan sonra ne yazık ki şehrin hafızasının özellikle kaybettirildiğini gördüm" diyen Çelik'e göre, son 6 yılda Bursa'da bile bile yanlışlar yapıldı.
"Urfa'ya gideceğimin haftasında hızlı trenin bile ihalesi yapılmıştı ama ilgilenen olmadığı için, Bursa'yı havaya uçuracak bu projede hâlâ bir adım atılamadı" dedi.
Çelik'e göre tüm bunların hiçbiri tesadüf değil.
Çelik'in söylediği şu cümle de önemliydi.
"Bursa'da ne yazık ki abilik yapılmadı, Bursa'ya gelindi gidildi sadece. Bizim dönemimizdeki projelere 'kalsın' denildi, maalesef bunlar yaşandı."
***
Çelik;
Bursa'dan ayrı kaldığı 6 yıl zarfında, partisi zarar görmesin diye pek çok şeyi sineye çektiğini de anlattı görüşmemizde.
"Binlerce görüşme talebi vardı Bursa'da, hepsini Ankara'ya havale ettim. Bursa'ya girişimizde bile önyargılar oldu, pek çok arkadaşımız teşkilatlardan tasfiye edildi.
Ben de bunun üzerine 6 yıl boyunca Bursa'ya sessiz gelmeyi ve huzursuzluk kaynağı olmamayı tercih ettim" diyen Çelik, son olarak şunu da ifade etti:
"Şimdi sadece milletvekiliyim. Yanlış yapan olursa artık çok rahat konuşacağım..."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.