Hava Durumu

FETÖ ifadeleri ve itiraflar çok sürprizlere gebe!

Yazının Giriş Tarihi: 18.08.2016 05:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.08.2016 05:02
FETÖ'yle ilgili olarak hemen her güne, sürprizlerle uyanıyoruz.
Tutuklananların ifadeleri...
Yakalananların anlattıkları...
Peşi sıra gelen itiraflar...
15 Temmuz gecesinden çıkan yeni görüntüler...
Yeni gözaltılar...
Ve;
Özal döneminden alışık olduğumuz Kanun Hükmünde Kararname'ler.
Halen;
OHAL sürecinde olan Türkiye, uygulamalardaki kararlılıktan görünüyor ki, uzun bir süre daha FETÖ ve mensuplarıyla uğraşacak.
Bursa'da;
20 gün süren gözaltı süresinin ardından, eski Vali Şahabettin Harput ile 18 önemli işadamının daha tutuklanmaları, FETÖ'yle mücadelede çok önemli bir virajdı.
Söz konusu kişilerden Harput'un ifadeleri çok dikkat çekiciydi.
Mesela;
O zamanki adıyla cemaatin en güçlü olduğu dönemde 6.5 yıl süresince Türkiye'nin 4. büyük kentini yöneten Vali Harput, göründüğü kadarıyla hakkındaki suçlamaları kabul etmiyor.
Ancak;
Tutuklanan işadamları, Vali Harput'un adını vererek, her perşembe günü yanında polis müdürleri ve vergi dairesi yöneticileri ile kendilerine ziyarete geldiğini ve para (himmet) vermemeleri halinde “Eğer vermezseniz, polis ve vergi memurları sizi rahat bırakmaz” diyerek tehdit edildiklerini söylüyorlar.
***
Daha ilginci;
İş dünyasında olanların çoğunun tanıdığı üzere, şu anda firarda olan dönemin “Bursa İmamı” Cansun Sarıyıldız'ı sanki tanımıyormuş gibi davranıyor eski Vali Harput.
Bursa'da;
Yıllarca birlikte “görev” yapmalarına, çoğu açılışlarda birlikte kurdele kesmelerine ve de gizli sohbet toplantılarında buluşmalarına karşın Vali Harput'un, Sarıyıldız'ı cemaatin “Bursa İmamı” olarak tanımadığını söylediği görülüyor ki, fazlasıyla dikkat çekici.
Yapılan;
Ev aramasında FETÖ'nün simgesi olan 1 dolarlardan bulunan Şahabettin Harput, ifadesinde öyle ilginç şeyler söylüyor ki, sanki cemaatin/FETÖ'nün Bursa'daki bu güçlü yapılanmasından da hiç haberi yokmuş gibi görünüyor.
***
Tutuklananların ifadelerinde;
Gülen cemaatinin ya da şimdiki adıyla Fethullahçı Terör Örgütü'nün yöneticilerinin, siyasete de ne kadar el attıkları görülüyor açıkça.
Keza;
Bursa'nın bir kısmı tutuklu bir kısmı da gözaltında olan önemli işadamlarının evlerindeki gizli sohbet toplantılarında, önemli kararlar verildiği de çıkıyor tek tek ortaya.
Mesela;
Her hafta düzenli olarak yapıldığı görülen sohbet adı altındaki bu gizli buluşmalarda, 17/25 Aralık sonrasında oyların CHP'ye verilmesi yönünde talimatlar verildiği, telkinler ve organizasyonlar yapıldığı da yansıyor tutanaklara.
Doğrusu;
İfadeler ve itiraflar ortaya çıktıkça, şaşkınlık daha da artıyor.
Malum.
Son kararname ile;
Kapalı ve açık ceza infaz kurumlarından 38 bin kişi tahliye ediliyor.
Tahmin edileceği gibi, bu tahliyeler öyle sıradan tahliyeler değil.
FETÖ soruşturmalarında, cezaevlerinde yer açmak için yapılan tahliyeler.
Bu somut durum bile, Bursa'da da olmak üzere daha çok kişinin tutuklanacağının açık bir göstergesi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.