Hava Durumu

"Hayır"cı vekilin paylaşımı MHP'de eski defterleri açtı

Yazının Giriş Tarihi: 29.12.2016 04:31
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.12.2016 04:31

Kamuoyunda;
"Başkanlık sistemi" olarak bilinen yeni anayasa görüşmelerinin sürdüğü Anayasa Komisyonu'ndaki gerilimli süreç, MHP'nin Bursa kanadında sıkıntıya yol açtı.
Kısa bir süre önce;
Henüz AK Parti ve MHP anlaşmamışken MHP'li 5 milletvekilinin Genel Kurul'da yeni anayasa "hayır" oyu vereceklerini açıklamasının ardından, gözler bu kez AK Parti ile MHP içinde "başka fire olur mu" sorusunu sordurmuştu.
Bu yönde;
21 maddelik teklifin ilk 5 maddesi komisyonda görüşülürken, MHP'nin Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir'in de "hayır"cı olması, Bursa'da MHP camiasında kafaları karıştırdı.

***

Sosyal medya hesabından;
"Teklif, anayasa hukuku tekniği bakımından üzerinde konuşulmayacak derecede kötü ve tutarsız bir metindir" açıklaması yapan Koçdemir, bir anda tüm dikkatleri üzerine çevirdi.
Paylaşımının devamında;
"Teklif, kuvvetler ayrılığı ve demokrasiyi sona erdirmektedir. Dünya böylesi hükümet sistemlerine veda edeli 200 yıl oldu" diyen Koçdemir, hukuk devletinin bulunmadığı çoğunluğa dayalı yönetimin adının tiranlık olduğunu duyurdu.

***

Tabii;
Başta İl Başkanı Tevfik Topçu olmak üzere MHP'nin Bursa yöneticilerini hayli şaşırtan bu sürpriz çıkışın yankısı da çok oldu.
MHP'de;
Muhalif kanat, Koçdemir'in bu çıkışını "yurtseverlik" olarak yorumlarken, MHP yönetiminin ise tepkisi sert oldu.
Bu nedenle de eski defterler açıldı.
Örneğin;
Koçdemir'in seçim bölgesi olan Bursa ile olan "bağlantısızlığı" gündeme getirildi.
Aslında bir nevi kamuoyunca bilinmeyen ve MHP'den sızdırılmayan "itiraflar" başladı.
Mesela;
7 Haziran seçiminde Bursa Milletvekili seçilen Eskişehir eski Valisi Kadir Koçdemir'in, sürpriz bir şekilde hemen ABD'ye gitmiş olmasının nedenleri sorgulanmaya başladı.
"15 Temmuz darbesinden hemen hemen 1 yıl önce gerçekleştirilen ve yalnız gerçekleştirilen bu sürpriz ABD ziyaretine anlam verememiştik" diyen parti yöneticileri, bu konu hakkında daha ileri giderek yorum yapmadılar.
Yine;
Şaşkınlık geçiren MHP İl Başkanı Topçu da, ilginç bir paylaşımda bulundu.
Kendisinin;
Bu yılın mayıs ayında İl Başkanı olarak atanmasının ardından nedense Kadir Koçdemir'in bir kez bile İntam'daki parti binasına gelmediğini, teşkilatlarla da hayli kopuk olduğunu anlatan Topçu, küçük parçaları birleştirmeye çalıştıklarını ve yakında resmin ortaya çıkacağını söyledi.

***

Belli ki;
Bu durum MHP'yi Bursa'da iyice zora sokacak.
1 Kasım seçiminde;
Sadece 2 milletvekili çıkarabilen MHP, İsmet Büyükataman'ın Genel Sekreterlik görevi nedeniyle, diğer milletvekili Kadir Koçdemir'den medet umuyordu.
Ancak;
Koçdemir'in de "ilgisiz tavrı" nedeniyle kendilerini Bursa'da vekilsiz hisseden MHP yöneticileri, şimdi bu son gelişmeyle iyice yalnız kalacağa benziyor.
Nitekim;
Milletvekili Koçdemir ile İl Başkanı Topçu arasında uzun süredir devam eden kopukluk, Koçdemir'in "hayır"cı olduğu mesajıyla bu kopuk ilişkinin artık sonlandığı anlamı da taşıyor ki, Koçdemir'in Bursa milletvekililği fiilen bitmiş gibi görünüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.