Hava Durumu

İYİ Parti'de teşkilatlanma bugün başlıyor, Bursa'ya da yetki bu hafta geliyor...

Yazının Giriş Tarihi: 01.11.2017 08:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.11.2017 08:18

Kuruldu;
Kurulacak derken İYİ Parti adıyla kurulan Meral Akşener'in partisinde, sıra şimdi de teşkilatlanma çalışmalarına geldi.
Aylardır süren partileşme çalışmaları sonrasında 200 kişilik kurucular kurulu tarafından Türkiye'nin 87. siyasi partisi olarak kurulan İYİ Parti için bugün de önemli bir gün.
Zira;
Ankara, İstanbul, İzmir ve Giresun'un kurucu il başkanlarına genel merkez tarafından bugün birer resmi tebligat yapılacak ve isimler kamuoyu ile de paylaşılacak.
Planlamaya göre;
İYİ Parti'nin Türkiye genelinde teşkilatlanabilmesi için Ankara'daki genel merkez binasındaki tadilatın bitirilmesi bekleniyor.
Tahminler;
Çankaya ilçesi, Mustafakemalpaşa Mahallesi'ndeki İYİ Parti Genel Merkez binasının 11 Kasım'da açılacağı ve kullanılmaya başlanacağı yönünde.

Binanın;
Açılmasıyla birlikte de Türkiye genelinde öncelikli olarak 40 ilde teşkilatlanmak için kurucu il başkanlarının, tek kalemde görevlendirilmesi bekleniyor.
Peki ya Bursa?
Kulağımıza gelenler, Bursa'daki görevlendirmenin 11 Kasım'a kalmadan bu hafta içinde yapılabileceği yönünde.
Haliyle;
İYİ Parti'nin Bursa kurucu il başkanının kim olacağı da merak ediliyor, bir an önce yakalarına İYİ Parti rozeti takmak isteyenler tarafından.



Bu yönde de;
Kulağımıza birkaç isim geldi.
Geçmişte;
MHP'den Bursa milletvekili adayı ve belediye başkan adayı olan ancak seçmenlerce karşılık bulamayan işadamı Zafer Milli'nin, Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın'ı arayarak, "Ben bu işe talibim" dediğini duyduk.
Koray Aydın'ın kendisine ne cevap verdiğini bilmiyoruz ancak, Zafer Milli'nin kurucu il başkanı olarak atanması zayıf bir ihtimal olarak görülüyor.
Fakat;
Geçmişte MHP Bursa İl Başkanlığı yapan ve MHP'den ihraç edilen Yüksel Yılmaz isminde bir uzlaşma var görünüyor.
Nitekim;
Bursa, İYİ Parti'nin ortaya çıkmasında önemli bir rol üstlenmiş, bu çalışmalar kapsamında Yüksel Yılmaz da, tıpkı kendisinden önceki MHP İl Başkanı Hasan Toktaş gibi büyük gayret sarf etmişti.
Bu nedenle;
Bu yöndeki bir görevlendirmenin sürpriz olmayacağı konuşuluyor.

Bu arada;
İYİ Parti, Bursa'da bir an önce teşkilatlanabilmek için Nilüfer'de İzmir Yolu üzerinde bir bina kiraladı.
Şimdilik;
"Karargâh" olarak adlandırılan bu binanın birkaç güne değin açılacağı ve teşkilatlandırma çalışmalarının bu binada yapılması bekleniyor.
Gönüllüler arasında irtibat bürosu gibi görülen bu binanın geçici olacağı, ardından da Bursa merkezinde daha kapsamlı bir binaya geçileceği de kulağımıza gelenler arasında.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.