Hava Durumu

Kılıçdaroğlu ile üzülen CHP'liler Baykal'la Kent Meydanı'nda moral buldu

Yazının Giriş Tarihi: 02.04.2017 07:14
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.04.2017 07:14

Hiç kolay değildi;
Deniz Baykal'ın, dün akşam üzeri Kent Meydanı'nda güneşe karşı, kürsüden tam 1 saat 20 dakika süresince büyük bir heyecanla konuşması.
Üstelik 79 yaşına rağmen.
Referandum çalışmaları kapsamında, CHP Genel Merkezi'nin kendisine tahsis ettiği otobüsle il il dolaşan eski Genel Başkan Deniz Baykal'ın dünkü durağı da Bursa'ydı.
Planlamaya göre;
Baykal, Soğanlıköy'de bir düğün salonunda partilileriyle buluşacaktı.
Ama;
Bursalılar'dan partinin Bursa yönetimine "sığmayız oraya" yönünde yoğun şikayetler gelince, buluşmanın yeri değişti ve Valilik'ten alınan izinle Kent Meydanı oldu.
Ve Baykal;
Çok coşkulu ve hayli kalabalık bir kitleye hitap etti dün.
Ne 200-300 kişinin katıldığı bir nokta mitingiydi, ne de onbinlerin hazır olduğu bir meydan mitingiydi.
İkisinin arasıydı.
Şunu gördük ki;
Bursalılar, özellikle de CHP'liler Baykal'ı çok özlemişler.
Dünkü kalabalık bunun bir göstergesiydi.
***
Müthiş bir performans sergiledi Baykal, kürsüden.
1 saat 20 dakika boyunca bir an olsun duraklamadı, sert ve yüksek ses tonuyla hayli ateşli konuştu.
Kürsüye çıktığında;
"Bursa'yı çok özlemişim" diyen Baykal, Kent Meydanı'nda mitingine ayrılan alanın bile yeterli olmadığını görünce daha da mutlu oldu.
CHP'liler şunu da gördü dün.
Kıyaslama anlamında söylemiyoruz ama Kemal Kılıçdaroğlu'nun alışalagelen sakin konuşmalarının ardından Baykal'ın ateşli konuşmaları CHP'lilere çok iyi geldi.
Milletvekilleri Ceyhun İrgil, Lale Karabıyık, Erkan Aydın, Nurhayat Kayışoğlu da Baykal'ın yanındaydı.
Eski milletvekilleri Turhan Tayan, Kemal Demirel, Yahya Şimşek, Abdullah Özer, İlhan Demiröz de görebildiklerimiz arasındaydı.
Hatta Onur Öymen de Baykal'ı Bursa'da dinlemeye gelenler arasındaydı.
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in yanı sıra Gürhan Akdoğan ve partinin eski ve yeni yöneticileri de İl Başkanı Şadi Özdemir'le Baykal'ı büyük bir heyecanla dinlediler.
***
Uzun ve etkili konuşmasında "Gün siyaset yapma günü değil, Türkiye'yi kurtarma günüdür" diyen Baykal, sandıktan "hayır" çıkacağına hiç şüphesi olmadığını ama "evet" çıkması halinde "ortalığın allak bullak olacağını" söyledi.
BM'ye kayıtlı 200 devletin hiçbirinin anayasasında 16 Nisan'da oylanacak bir anayasa maddesi olmadığını söyleyen ve "Tüm anayasa kitaplarına baktım, bizdeki başkanlık rejimiyle onların zerre kadar ilgisi yok" diyen Baykal, bu teklifle Meclis'in artık hiçbir yetkisinin olmayacağını, ülkenin "tek adam tarafından yönetileceğini" söyledi.
Bursalılar'a;
"Bu FETÖ'yü kim yetiştirdi, kim sütünü verdi, bunları devlet kadrolarına kim yerleştirdi, ordunun içine kim soktu, nasıl oldu bu iş, kendiliğinden mi oldu" diye soran deneyimli siyasetçi, hükümeti ağır bir şekilde eleştirdi.
16 Nisan'da;
Oylanacak anayasa metninin kimler tarafından yazıldığının bilinmemesinin de şaşırtıcı olduğunu söyleyen Baykal'ın, sandıktan "evet" çıkması halinde Türkiye'nin eyaletlere bölünme olasılığının olacağını da altını çizerek söyledi.
***
Baykal;
Ateşli konuşmasında, "hayırcı olmakla terörist olmanın" ilişkisine de değindi ve "Ben bu anayasaya hayır diyeceğim, bana terörist diyenin alnını karışlarım" dedi.
Baykal'a göre;
16 Nisan'da oylama "Türkiye'nin tapusunun devredilip, devredilmeme" oylaması.
"Devlet evet diyor, millet ise hayır" diyen Deniz Baykal, görebildiğimiz kadarıyla partililerini dün hayli memnun etti.
Uzun bir zaman sonra böylesine deneyimli ve ateşli bir hatibin konuşmasını izleyenler Kent Meydanı'ndan büyük bir coşkuyla ayrıldılar.
Hele ki;
Geçen hafta Bursa'ya geldiğinde Nilüfer'de 500 kişilik bir salonun dolmaması üzerine 200 kişilik salonda düzenlenen buluşmada CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu dinleyen ve üzülen CHP'liler, dün adeta Baykal'la moral buldular.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.