Hava Durumu

Partileşmek üzere olan Akşener hareketi, bu bayramda tören yapacak mı?

Yazının Giriş Tarihi: 29.08.2017 07:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.08.2017 07:49

Siyasi partilerin;
Vazgeçilmezlerinden olan bayramlaşma törenlerinin Bursa ayağındaki programı sizlerle paylaşmıştık.
Planlamaya göre;
AK Parti ve CHP, Kurban Bayramı'nın 2. günü olan 2 Eylül Cumartesi günü, MHP de 3. günü bayramlaşacak teşkilatlarıyla.
Pazar günü yayımlanan bu yazımız üzerine bazı dostlarımız ve okurlarımız, ekim ayında partileşecek olan Meral Akşener hareketini sordular.
Bursa'da;
Siyasi partilerin bayramlaşma programlarını aktarırken, siyasi yelpazenin merkezinde olması beklenen yeni partinin bayramlaşma programını atlamış olabileceğimizi söyleyip, bunu da duyurmamızı istediler.
Doğrusu;
Bu sorular, hiç de aklımıza gelmemişti.
Nitekim;
MHP'den çok sayıda kişi istifa etmiş, eski DYP ve ANAP kadrolarından bazı isimler de yeni partiyi beklemek üzere hazırlık yaparken, acaba bu hareketin bayramlaşması olacak mıydı?
***
Bu soruyu;
Geçenlerde Nilüfer Beşevler'deki evinde Meral Akşener'i ağırlayan MHP'nin Bursa eski İl Başkanı olan Yüksel Yılmaz'ı arayıp sorduk.
Önce bir güldü.
Sonra da;
"İnanın" dedi "Bu sorunun benzerinin yüzlercesini alıyorum gönül dostlarımızdan".
Ardından da sorumuzu yanıtladı.
"Hayır" dedi "Bir bayramlaşma programı yapmayacağız, çünkü henüz bir parti olmadığımız için, bir siyasi hareketin şimdiden bayramlaşma programı yapmasının doğru olmadığına karar verdik"
Yılmaz;
Güçlü yerel basını ve kentin dinamik yapısı nedeniyle Bursa'nın böylesine özel bir yapısı olduğunu Meral Akşener'in çok iyi bildiğini ama kurulacak olan partilerinin ismi ve ambleminin henüz belli olmaması nedeniyle Türkiye genelinde bir bayramlaşma programı yapılmasını Akşener'in özellikle istemediğini söyledi.
***
Sohbetimizde;
Yüksel Yılmaz'la yeni partiye dair şunu da konuştuk.
Kurulacak partiye dair kentin pek çok bölgesinden büyük bir talep olduğunu anlatan Yılmaz, Meral Akşener'e yönelik ilgi ve güvenin ise her geçen gün daha da arttığını gözlemlediklerini anlattı.
"Henüz parti yokken böylesine bir ilgi, partimizin ne denli güçlü olacağının en önemli göstergesi" diyen Yüksel Yılmaz'a göre, "Türk siyaset hareketinde yıllardır aranan kan", kurulacak bu parti olacak.
Sohbetimizde;
HDP'nin adını anmadan, seçmenlerin yıllardır AK Parti, CHP ve MHP üçgeninde sıkıştığını, yeni bir siyasi anlayış ile soluğa halk tarafından ihtiyaç duyulduğunun açıkça görüldüğünü söyleyen Yılmaz'a göre, yeni parti bu nedenle sadece Bursa'da değil, ülke genelinde en kısa sürede rahatça teşkilatlanacak bir parti olacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.