Hava Durumu

Akıl teri kaçıyorsa sorumlu kim?

Yazının Giriş Tarihi: 30.10.2015 06:14
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.10.2015 06:14
Akıl teri kaçıyorsa sorumlusu kim?
MÜSİAD Bursa Şubesi tarafından düzenlenen toplantıda konuşan Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu akıl terine dikkat çekti.
İşte Bakan’ın sözleri:
“Bu millete 150 yıldır şunu söylediler; alın teri kutsaldır dediler. Alın teri kutsal ama akıl teri daha da kutsal. Akıl terini yok farz ettiğimiz sürece, akıl teri dökenler bizim alın terimizi sömürmeye devam edecekler. Şimdi akıl teri dökenler bu ülkenin istikrarını bozmaya çalışıyorlar. Bizim de alın terimize alkış tutuyorlar. Ne güzel ya Almanya’ya işçi ver, yurtdışına işçi ver. Aklı biraz çalışanları da beyin göçü olarak Amerika’ya al, İngiltere’ye al, İsviçre’ye Bern’e al, ama sen alın teri dökmeye devam et. Bugün Profesör Aziz Sancar, Türkiye’nin ve bu milletin evladı. Niye Amerika Birleşik Devletleri’nde diye kimse sormuyor. Profesör Doktor Gazi Yaşargil, İsviçre’yi dünya çapında nöroloji merkezi yaparken, niye İsviçre’ye gitti diye sormuyor. Bizim beyinlerimiz giderken, bizim alın terlerimizi birileri sömürürken, akıl teri nerede kardeşim diye kimse sormuyor” 
Bu sözlerin altına imza atmamak mümkün değil.
Fakat bu sözleri bir muhalefet lideri söylese anlarım da bir bakanının söylemesi üzücü.
Ben soruyorum;
Biz ‘alma dibinde’ büyümek için ne yaptık. 
Onlar ‘alma dibinde’ büyümüş anladık da, biz neden hep ‘verme dibinde’ büyümeye ısrar ediyoruz?
Dün olduğu gibi bu gün de akıl teri kaçıyorsa bunun sorumlusu kim?

***

Balkantürksiad’dan cumhuriyete  sinerjili kutlama

Balkantürksiad 14. sinerji toplantısını adeta Cumhuriyet kutlamasına dönüştürdü. 
10. Yıl Marşı’nın Türk bayrakları eşliğinde hep bir ağızdan söylendiği Balkantürksiad toplantısında konuşan Başkan Aytuğ Onur, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “en büyük eserim” dediği Cumhuriyetin 92. yılını kutlamanın gururunu yaşadıklarını belirterek
” İş dünyası olarak işimizin, aşımızın peşine düşebilmemiz için öncelikli ülkemizde güven ikliminin kararlılıkla oluşturulması gerekiyor. Gerek yabancı yatırımcı gerekse iç piyasadaki tüketici güven iklimini yakalayamazsa hareketsizleşir ve bereketsizleşir. Eğer güven yoksa maliye politikaları da, para politikaları da yeterli gelmez.” dedi.
Başka söze ne hacet…

***

Tozu dumana katan mı, yutan mı…?

Balkantürksiad’ın konuğu olan TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı  ve CEO Sani Şener, “Bu hayat yolunda bazı insanlar tozu dumana katarlar, bazıları tozu dumanı yutarlar. Önemli olan tozu dumana katmaktır. Sizler tozu dumana katanlardansınız” diyor.
Bence çok anlamlı bir söz…
Tozu dumana katanımız bol olsun.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.