Hava Durumu

Beton gibi 30 yıl

Yazının Giriş Tarihi: 01.06.2016 07:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.06.2016 07:28
Hazır beton sektörünün güçlü markası Bursa Beton, 30. yılını düzenlediği görkemli geceyle kutladı. Beton gibi sapasağlam 30 yıllık geçmiş; başarı hikayeleriyle dolu. 
Hilton Otel’deki geceye iş ortakları ve iş dünyası temsilcileri büyük ilgi gösterdi.
Yalnız rezervasyon yaptırıp gelmeyenlere bir çift sözüm var; 
Biraz empati lütfen. 
Tabii ki mazereti çıkanlar da olabilir; onları ayırıyorum.
Neyse; gelelim geceye, Genel Müdür Fatih Vardar kurumun çalışmaları hakkında bilgi verdi. 
Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Kağıtçıbaşı ise yaptığı açıklamada Bursa Beton’un en önemli özelliğinin tavizsiz kalite, kusursuz hizmet ve Ar-Ge’ye yapılan yatırımlar olduğunun altını çizdi.
Bu arada gecede sahne alan keman sanatçısı Ceren Aksan’ın adeta kemanla dans ederek sergilediği performans gerçekten nefisti. 
Bu arada gecenin konuk konuşmacısı Sabancı Üniversitesi Kürsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş Türkiye ve dünya ekonomisini karşılaştırdı, iyi yönlerini kötü yönlerini anlattı. Söylediklerinin özeti şu;
Türkiye’nin 2023 hedefleri hayal bile olmaktan çıkmış durumda. 

BEBKA desteklerinde heyecanlı bekleyiş

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı’nın (BEBKA) Bursa’da Vali Karaloğlu başkanlığında yapılan yönetim kurulu toplantısında ajansın bugüne kadar aldığı kararları titizlikle uyguladığı belirtildi.
Vali Karaloğlu Bursa, Eskişehir ve Bilecik’te tasarım ve inovasyon alanında gerçekleştirilen yenilikçi projelere gerekli desteği sağladıklarını söyledi.
Vali’nin söylediğine göre, 2016 yılı teklif çağrısı sürecine ilişkin bağımsız denetleme süreci devam ediyor.

Kompozit merkezi onay bekliyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) BEBKA desteğiyle BUTGEM’de yaptırdığı Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi inşası devam ediyor. Açılış ağustos olarak düşünülüyor.
Fakat ikinci fonksiyon olarak eklenmesi düşünülen Kompozit Mükemmellik Merkezi için ise öğrendiğim kadarıyla ilgili bakanlıktan hala onay bekleniyor.
Bursa için her ikisi de çok önemli. Bakanlık daha ne bekliyor?

TÜGİAD’da Ferrari hazırlığı…

TÜGİAD Bursa Şube Başkanı Onur Özkul ve ekibi düzenledikleri basın toplantısında bizlere hem üç ayın bilançosunu anlattılar hem de geleceğe dönük iddialı hedefleri bizimle paylaştılar. 
Özkul’un iki temel hedefi var; birincisi üyeler arasında güçlü işbirliği, ikincisi de eğitim. Her ikisi de gerçekten çok önemli.
 İşbirliğini artırma adına üye işyerleri ve şubeler ziyaret ediliyor. Daha önce  Ahmet Parseker’e ait temiz enerji tesisleri, Manisa’daki Vestel tesisleri ve TÜGİAD Ege Şubesi gezilirken, bundan sonraki rota,  Yeşim ve İtalyan Ferrari tesislerini gösteriyor. 
Ayrıca TÜGİKART çıkarılmış. Bu karta sahip üyeler yönetimin anlaşma yaptığı bazı işletmelerden indirimli hizmet alabilecek.
 BUTGEM’de sınıf açmayı planlayan TÜGİAD Bursa Şubesi, Uludağ Üniversitesi’nden mezun olan gençlere eğitimler vererek iş yaşamına hazırlayacak. 
Uzun vadede ise TÜGİAD üniversitesi var. Allah yolunuzu açık etsin istemeyenin gözü çıksın.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.