Hava Durumu

Bürosit’e büyük onur

Yazının Giriş Tarihi: 19.04.2016 06:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.04.2016 06:57
Bürosit, ofis koltuğunda Bursa’nın Türkiye’ye kazandırdığı en önemli markalarından birisidir hiç kuşkusuz. 
1974 yılından beri kaliteden taviz vermeden, müşteri memnuniyeti odaklı sürdürdüğü üretimi, KalDer Bursa Şubesi ve BUSİAD’ın 1998 yılından beri düzenlediği önceki ismiyle Bursa Kalite Ödülü, yeni ismiyle Bursa Mükemmellik Ödülleri’nde ‘Büyük Ödül’ alarak taçlandırdı.
Bürosit geçtiğimiz yıl da yarışa girmiş ancak başarı ödülüyle süreci noktalamıştı. Demek ki aradan geçen süre içinde dersine iyi çalışmış, süreçleri çok daha verimli hale getirmiş, kutlamak lazım.
Ödül sürecine bu yıl Bürosit’in yanı sıra Doğu Pres ve İlhan Parseker Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi iştirak etti.
Almira Otel’deki ödül töreninde Doğu Pres başarı ödülü alırken, İlhan Parseker Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de jüri özel ödülünün sahibi oldu. 
Evet, hafta sonu yine KalDer, Yine BUSİAD, yine Mükemmellik Ödülleri konuşuldu. 
BUSİAD Başkanı Günal Baylan ve KalDer Bursa Şube Başkanı Erdal Elbay Mükemmellik Ödül sürecinin kaybedeni olmadığını ve her katılımcının mutlaka hanesine artı olarak yansıdığını söylüyorlar.
Bu süreçten evet her katılımcı katkı sağlıyor amenna. Ama bir de bu işin kent ekonomisine katkısı var.
Bu yüzden kent protokolünün de zirveye sahip çıkması önemli.

UPB, paylaşım ağı kuracak


Fikri ve sınai mülkiyetin uluslararası alanda korunmasını ve iyileştirilmesini sağlamak amacıyla faaliyet gösteren Uluslararası Patent Birliği (UPB), üyelerine daha fazla katma değer sağlamak amacıyla etkin bir bilgi paylaşım ağı kurmayı hedefliyor. 

Karacabey kayıt dışının peşinde


Belediyecilik uygulamalarında, akılcı ve modern yönetim anlayışı ile borç ve israf dönemine son veren yatırımlar dönemini başlatan Karacabey Belediyesi, ekipman ve demirbaşlarındaki kayıt dışılığa da son veren uygulamalarına bir yenisini daha ekledi.
Bu kapsamda belediye bünyesindeki, plakasız ve ruhsatsız çalışan iş makineleri ile kamyonlardaki yasal eksikliğe neşter vuran Karacabey Belediyesi; yaklaşık 15 iş makinesindeki plaka ve ruhsat eksikliğini de giderdi.

BURPAS’tan kümelenme atağı


Bir kümelenme muhabbetidir aldı başını gidiyor. Kümelenen kümelenene...
Kümelenme çalışmalarına Bursa Plastik ve Ambalaj Sanayicileri Derneği (BURPAS) da el attı.
BURPAS Başkanı İlker Biliktü, “Hem yeni pazarlara açılabilmek hem de rekabet gücünü artırabilmek amacıyla, ekonomi bakanlığının uluslararası rekabeti geliştirme projesi kapsamında hibe teşvikler ile yurtdışı pazarlama olanaklarından yararlanmak üzere kümelenme çalışması başlatmak istiyoruz. Bu konuda bir eksiklik olduğunu gördük. Üyelerimize anlatacağız. Hedefimiz sektörümüzün Bursa’da daha da güçlenmesidir” diyor.
Anlaşılan o ki; paran yoksa aklını kullanacaksın, kümeyi kuracaksın, teşviklerden yararlanmayı bileceksin vesselam.




 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.