Hava Durumu

Kadın girişimciler ödüllendirildi

Yazının Giriş Tarihi: 15.06.2016 06:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.06.2016 06:42
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde, TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu işbirliğiyle “Bir fikrim var” temasıyla düzenlenen ‘Kadın Girişimcilik Kampı Ödüllü Proje Yarışması’nda dereceye girenler ödüllendirildi.
Proje yarışmasında birinciliği metal müzik aletleri kabıyla Gökçe Aktaş 10 bin TL’lik büyük ödülün de sahibi oldu. Özel takı üretimiyle ikinci olan Aslı Karakaya 5 bin TL, pratik korniş üretimiyle üçüncü olan Züleyha Bulut ise 2 bin 500 TL’lik ödül kazandı. Seda Acar ve Nazlı Koktay ise projeleriyle mansiyon kazandı.
BTSO Başkanı İbrahim Burkay “Yatırımın ve ihracatın, ekonomik büyümeye daha fazla katkı sağlayacağı kaliteli bir büyümeye ihtiyacımız var” diyor.
Başkan’ın kaliteli büyüme vurgusu gerçekten çok anlamlı. 
Malum kaliteli büyüme; kaliteli eğitim, kaliteli istihdam ve kaliteli üretimle ancak mümkün.
Bu arada TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurcan Özdemir  ‘2023 yılında kadın girişimciliği değil, ülkeye katkı koyan iş kadınlarını konuşuruz” temennisinde bulunuyor.
Umarım öyle olur.

BSMMMO’da yeni dönem başladı


BSMMMO’da 4-5 Haziran tarihlerinde yapılan seçimlerin ardından göreve gelen yeni yönetim kurulu BAOB yerleşkesinde gerçekleştirilen törenle önceki dönem yöneticilerinden görevlerini devraldı.
Yapılan görev dağılımında Ahmet Hikmet Sönmez yeniden başkanlığa getirilirken, Ömer İşci başkan yardımcısı, Hasan Uçar sekreter, Fikri Yazkili sayman, Ali Çevdir, Asım Karaman ve Fatih Arslan ise yönetim kurulunda üye olarak yer aldı.
BSMMMO yeni yönetimi üç yıl süreyle görev yapacak.

TÜGİAD’dan Burkay’a ziyaret


TÜGİAD Bursa Şubesi Başkanı Onur Özkul Yönetim kurulu Üyeleriyle Bursa Ticaret Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay’ı Altıparmak Hizmet Binası’ndaki makamında ziyaret etti. 
TÜGİAD Bursa Şubesi’nin önümüzdeki dönemde hayata geçireceği projelere ilişkin bilgi veren Özkul, “Bursa ve ülke ekonomisine, genç işadamı kimliğiyle dinamizm katmak istediklerini söyledi.
Burkay da ‘yanınızdayız’ mesajı verdi

BEKSİAD’a iki güçlü destek


Merinos AKKM teras salonda gerçekleştirilen BEKSİAD  iftar programında söz alan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Yıldırım Belediyesi olarak BEKSİAD’ımızın ve Vişne Ticaret Bölgemizin ilçemizin sınırları içerisinde olmasından dolayı, hem bizim yakın takibimizde hem de birçok hizmetleri birlikte yapma irademiz var. BEKSİAD’ımıza da çok güzel bir hizmet binası projemiz hazır. Yeriyle ilgili ufak sorunlar var. Onları da aşınca BEKSİAD’ımıza yakışır bir dernek binasını da Yıldırım Belediyesi olarak inşa edeceğiz” diyor.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı ve Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni’nin, “BEKSİAD’ımız Bursa tekstil sektörünün yüz akı.  Tabii ki Yıldırım Belediye Başkanımız BEKSİAD için bir şans. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü desteği vermeye her zaman hazırız, zaten işbirliği içerisindeyiz” sözleri dikkat çekiyor.
Hersek BEKSİAD kadar şanslı olabilir mi?

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.