Hava Durumu

Turizmcilere Rus ‘gazı’

Yazının Giriş Tarihi: 05.07.2016 08:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.07.2016 08:17
Turizmde bir ülkeye bağımlılık ne kadar riskliyse, yalnız deniz, kum, güneşe bağlılık da bir o kadar risk.
Baksanıza Rusya ile köprüleri atınca elimiz ayağımız birbirine dolaştı. Oteller büyük ölçüde boş kaldı. İki milyon kişi işinden oldu. Zevahiri kurtarma adına hükümet Ramazan Bayramı tatilini 9 güne çıkardı.
Böylece belki yangına bir su serpildi ama tamamen sönmüş değil. 
Sektörün imdadına Cumhurbaşkanı Erdoğan yetişti. Her türlü onuru gururu bir kenara bırakıp Rusya’dan özür diledi. Başbakanı da zaten görevden almıştı daha ne olsun. 
Rusya Devlet Başkanı Putin de anlaşmanın ardından Rus turistleri serbest bırakınca sahil turizminde yüzler gülmeye başladı. Rusya’nın tatil lokasyonunda bir günde Türkiye’nin bir numara olması iki ülkenin birbirine ne kadar ihtiyacı olduğunu da açıkça ortaya koymakta. 
Peki bu ülkeyi bu noktaya getirenler; aynaya ‘bakıp biz nerede hata yaptık’ diyorlar mı acaba.  
Ayrıca, İsrail’le varılan mutabakat da ‘ceviz içli kete’ oldu.
Kısaca deniz, kum, güneş; tamam da. 
Yayla turizmi, sağlık turizmi, termal turizmi, tarih ve kültür turizmiyle risklerin dağıtılması kaçınılmaz.
Başbakan Binali Yıldırım’ın göreve gelir gelmez ‘dostlarımızı çoğaltacağız’ açıklaması doğrultusunda umuyorum Rusya ve İsrail’den sonra tamamen ülke çıkarlarına aykırı biçimde bozulan Mısır ve Suriye’yle de yeni sayfa açarız.

BGC Bayram Gazetesi ekonomiye mercek tuttu


Bursa Gazeteciler Cemiyeti (BGC) üyesi deneyimli gazeteciler tarafından hazırlanan BGC Bayram Gazetesi bayramın birinci günü yerel gazetelerle birlikte bayilerde yerini aldı.
BGC, Bayram Gazetesi’ni yayınlama geleneğini sürdürüyor. Dini bayramlarda yayınlanan BGC Bayram Gazetesi’nin bu sayısında Bursa sanayisinin son durumu ele alındı. 
Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu ve BGC Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Kolaylı’nın, “Bursa sanayisinde ileri teknoloji kullanımının teşvik edilmesi”ne vurgu yaptığı yazısı dikkat çekiyor.
Başkan Kolaylı’nın söylediği gibi Bursa kentsel dönüşümden sonra bu kez sanayi dönüşümünü başlatmalı ve mutlaka yüksek teknoloji üretimine odaklanmalı.
Bursa’nın geleceği yüksek teknoloji ve yeni nesil üretimdedir.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.