Hava Durumu

17 maç değil sanki 17 yıl

Yazının Giriş Tarihi: 20.12.2021 08:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.12.2021 08:06

Öncelikle şunu belirtmek lazım ki sezonun en kritik döneminde Bursaspor'un 1 haftadır teknik direktör konusu ile uğraşması ve hem Ümraniyespor hem de Bandırmaspor maçına hocasız çıkmış olması kabul edilemez bir durum. Lafa gelince "Koskoca Bursaspor" ancak yönetimsel hamlelere gelince maalesef bu lafın içi dolmuyor.
Son 6 haftada 1 kez kazanan bir takım olarak bu maça konsantre olmak kolay değildi. Bir de hafta içi Ümraniye'de alınan ağır skor taraftarları da küstürmüş olacak ki 42 bin kişilik Bitci Timsah Park'ın büyük bir kısmı boştu.
Aslında diğer maçlardan pek farkı olmayan bir karşılaşmaydı. Tek farkı konuk ekip Bandırmaspor'un girdiği pozisyonlardan sadece birini değerlendirmiş olması. Yoksa bu karşılaşmada fark olurdu.
İlk 11'deki anlamsız ve gereksiz değişiklikler ilk 45'te zaten normal haliyle ne oynadığını bilmeyen bir ekip olan Bursaspor, iyice şaşırmış bir hale getirdi.
İkinci yarıda Bruno ve Capan'ın oyundan çıkma sebebinin ben mantıklı bir açıklamasını bulamıyorum. Bu iki değişiklik hem hücum hem de savunmada birçok taşı yerinden oynattı.
Bursaspor o kadar yoğun ve olaylarla dolu 17 maçlık dönemi geride bıraktı ki 4 ayda yaşanan olaylardan 3 sezonluk Netflix dizisi çıkar.

TAKIM ELBİSE VEYA EŞOFMAN

Diğer yandan 3 gün önce Bursaspor Sportif Direktörü görevine getiren Deniz Kolgu'nun karşılaşma boyunca teknik direktör gibi davranması ve devamlı olarak oyuncuları uyarması ilginçti. Dünyanın hiçbir yerinde bu görevde olan bir kişi böyle davranmaz.
Ya takım elbise ya da eşofman giyeceksiniz. Bunun arasını bulmaya kalkarsanız daha en başından saygınlığınızı kaybedersiniz. Yücel İldiz göreve başlayınca Kolgu'yu kulübede göreceğimizi sanmıyorum.
Düğme baştan yanlış iliklenmesin.

BU SEZON HEDEF OLMAMALI

Bursaspor'da gelinen noktada elde tek hedef var. O da sezonu güvenli bir noktada bitirebilmek. Geçen hafta da yazmıştım bu hafta da altını çiziyorum.
Yönetim ve taraftar dahil artık bu sezonun bittiği kabul edilmeli ve gelecek sezonun planları yapılmaya başlanmalı. Sezon sonu satılma potansiyeli olan oyunculara daha fazla süre verilip Yücel İldiz'e asıl hedefin 2022-23 sezonu olduğu söylenmeli.
Aksi durumda yönetim kendisini kandırmaya devam eder.
Bursaspor'un ligde kalması için devre arasında çok ciddi oyuncu revizyonuna gitmesi lazım. Bazı isimlerin bu şehri kafasında bitirdiği, bazılarının kafasının ise bu şehre hiç gelmediği kesin. Ancak camiayı asıl korkutan nokta ise bu revizyonu yapan kişi veya kişilerin kim olacağı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.