Hava Durumu

Ali Akman Almanları da etkilemiş

Yazının Giriş Tarihi: 31.05.2021 08:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.05.2021 08:09

Hatırlanacağı gibi devre arası transfer döneminde Bursaspor, sözleşme uzatmadığı için tartışılan Ali Akman'ı önce kadro dışı bırakmış sonrasında da mukavelesini feshetmişti. Akman'da bu gelişme üzerine sezon sonu için anlaşmaya vardığı Frankfurt'a ocak ayında katılmıştı. 6 ay forma giymemiş olmanın gelecek sezon için Ali Akman üzerindeki etkisini merak etmiyor değilim. Ancak Almanya cephesi bu sorunu dert etmemiş hatta avantaja çevirmiş gözüküyor. Çünlü Ali, Almanya'ya adım attığından beri Frankfurt antrenörlerini kalitesi ile etkilemeyi başarmış. Çok iyi bir oyuncu olduğu yönünde kulüpte ortak kanıya varılmış.

ANTRENÖRLER HAYRAN OLMUŞ

Kadir Has Üniversitesi Spor İletişimi Sertifika Programı'nda kendisinden ders aldığım Almanya'da yaşayan gazeteci Fatih Demireli, kendisine Ali Akman'ın durumu hakkında sorduğum soruya ayrıntılı cevaplar verdi.Demireli öncelikle Ali Akman'ın çok doğru bir kulüp tercihi yaptığını söylerken Frankfurt bünyesinde yer alan antrenörlerin tamamının yapılan idmanlarda Ali Akman için olumlı referanslar verdiğini söyledi. Ayrıca Frankfurt cephesi Ali'nin 6 ay erken gelişini beklentinin aksine olumlu karşılamış. Ali'nin oynayamamış olmasını bir avantaja çevirip onu hem şehre uyumuna hem de takım arkadaşları ile olan ilişkileri üzerinde yoğunlaşmışlar.

6 AYDA ALMANCA ÖĞRENMİŞ

Demireli, Akman'ın 6 aylık sürede Almancayı da öğrendiğini söyledi. Ve tabii ki Frankfurt'un Ali hakkındaki planlarını. Şunu net bir şekilde söylemek lazım ki Frankfurt, Ali Akman'ı kiralamayı veya akademi liglerinde oynatmayı düşünmüyor.Almanya'da Ali Akman'ın Bundesliga'da forma giymek için çok uygun bir oyuncu yapısına sahip olduğu ve ilk senesinden as oyuncu olması beklenmese de rotasyonun önemli parçalarından biri olması planlanıyor. UEFA Avupa Ligi'nde de oynayacak Frankfurt'un toplamda 50 resmi maçı bulacağının öngörüldüğü bir senaryoda Ali'nin en az 25-30 maçta süre alması planlanıyormuş.

HOCASI RAUL OLABİLİR

Burada Ali için en büyük soru işareti Frankfurt'ta yaşanacak değişiklikler. Alman ekibini 3 yıldır çalıştıran ve transfer sürecinde Ali ile birebir diyalog kuran Adi Hütter, önümüzdeki sezon Gladbach'ın başına geçerken takımın sportif organizasyonun patronu isim Fredi Bobic ise gelecek yıl Herta Berlin bünyesinde görev alacak. Yeni hoca adaylarının başında Raul ve Ralf Rangnick geliyor. Frankfurt hücumundaki isimlerden Jovic büyük ihtimalle R.Madrid'e geri dönecek. Ali Akman ise, Silva, Kamada ve Younes gibi isimlerle forma rekabetine girecek. Her ne kadar Bursaspor'dan ayrılış şekli, bu şehirde yaşayan herkesi haklı olarak yaralasa da eğer Ali Akman Bundesliga'da başarılı olursa onun gollerinde herkesin içten içe sevinçle karışık bir burukluk yaşayacağı kesin.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.