Hava Durumu

Ali Akman'sız oynamayı öğrenmeliler

Yazının Giriş Tarihi: 21.02.2021 22:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.02.2021 22:01

Ali Akman, sadece bir forvet değildi. Onun sahada gol atmaktan ziyade Mustafa Er'in kafasında kurduğu oyunun en önemli dişlilerinden biriydi. Kendisi iyi oynamasa bile takım arkadaşlarını oynatıyor, sadece gol değil pas kalitesi ile de ön plana çıkıyordu.

Ali Akman hem kendisini hem de Bursaspor'u çok derinden etkileyecek şekilde Franfurkt'a imza atınca şüphesiz Bursaspor yönetimi onu kadro dışı bırakmak zorunda kalmıştı.

Alınan kararın yanlış olduğu düşüncesinde değilim ama Bursaspor, Ali Akman'sız çıktığı 3 maçta da rakiplerine maçın büyük bölümünde oyun üstünlüğü kuran taraf olamadı.

Bu 3 karşılaşmada da Emirhan'ın Giresun'daki penaltısı hariç 270 dakikalık akan oyunda gol bulamadı. Balıkesirspor önünde de Bursaspor özellikle ilk yarıda sezonun en kötü futbollarından birini sergiledi tartışmasız.

Ali Akman artık olmayacak. Bursaspor sahada 'o' varmış gibi oynamaktan vazgeçmeli başka bir formül bulmalı teknik ekip.

Takımda 90 dakika boyunca iyi oynayan bir futbolcu bulmak için kendimi zorluyorum ama bulamıyorum.

Bunda mutlaka son haftalarda takım içinde dolaşan Koronavirüsün de etkisi var ancak bu virüs artık hayatın gerçeği ve her alanda olduğu gibi futbolda da bununla yaşamayı öğrenmeli yarışmacı ekipler.

Mustafa Er'in her zaman söylediği bir laf var. "Rakipler bizi yenerken acı çekecek" diyor. Bursaspor, hocasının bu sözüne hiç yakışmayacak bir şekilde kaybetti.

Evet maç kaybedebilirsiniz ancak böyle kötü bir oyun ile kaybetmek kalan 12 hafta için karamsar bir tablo sunuyor camia için

Yeşil Beyazlılar saha içinde Onur Atasayar'ı çok arıyor. Geçtiğimiz maç sol kulvarda Çağatay, Balıkesir önünde de Cüneyt Köz ve Emirhan ile orayı yamamaya çalıştı Mustafa Er.

Ancak bu iki ismin yapıp da Abdullah Tazgel'in yapamayacağı ne var merak ediyorum. En azından orijinal mevkiisi sol bek olan bir oyuncu ile başlamak, başka futbolcuları orijinal mevkisinden etmekten iyidir.

Burak Kapacak ise takımın lideri olması ve arkadaşlarını yönlendirmesi gereken tüm karşılaşmalarda pasif kalmayı sürdürüyor.

Evet çok yetenekli ancak yeteneği göstereceği yerlerden çok uzak bölgelerde topla buluştuğu için sadece orta sahada birkaç kısır çalım ile kalıyor. Temel oyun bilgisi üst seviyeler için yetersiz.

Yeşil Beyazlılar dün kazanmayı 1 dakika bile hak etmedi. Şimdi ise Bursaspor'un play-off barajı ile arasında tam 7 puanlık fark oluşmuş durumda.

Takımın play-off kalma ihtimali özellikle dünkü maç sonrası çok azaldı.

Önümüzdeki bir hafta içinde Bursa'da oynanacak Menemen ve Akhisar maçları, Yeşil Beyazlılar açısından sezonun hangi tansiyonda biteceğini belirleyecek

4 maçtır 3 puana hasret olan bir ekip var.

Bursaspor, Balıkesir'de sadece bir maç kaybetmedi, yitirilenler arasında özgüven de vardı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.