Hava Durumu

Anormal şartlar altında

Yazının Giriş Tarihi: 27.09.2020 09:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.09.2020 09:11

Öncelikle şöyle girelim yazıya. Bursaspor'un ilk 3 haftada mağlup olduğu takımlar Adana Demirspor ve Giresunspor. 2 ekibin de kadro kalitesi Bursaspor'un önünde.

Ancak özellikle A.Demirspor maçının ilk yarısı ve Altınordu karşılaşmasının ikinci yarısında umut veren Bursaspor'dan izler yoktu dünkü maçta.

Karşılaşma öncesi Giresunspor Yardımcı Antrenörü Ümit Şengül ile konuştuğumuzda "rakibimizi iyi analiz ettik" demişti. Bunu 90 dakika boyunca gördük. Giresun cephesi dersini iyi çalışmış.

Bursaspor oyunun kontrolünü hiçbir zaman eline alamadı. Zaten elde bulunan kadro kalitesinin de yapabilecekleri sınırlı. Bursaspor eğer transfer tahtasını açamaz ise en büyük problemi rakiplerinin neredeyse Yeşil Beyazlılar'ın her maç sahaya hangi kadro ile çıkacağını bilecek olması. Çünkü 3 maçta bize gösterilen rotasyon şunu diyor ki; tecrübeli birkaç isim ve Vakıfköy çıkışlı 15-16 oyuncunun toplamı ile sezon devam edecek.

Geçtiğimiz sezonunun tamamında sahasında iki maç kaybeden Bursaspor bu sezon evinde oynadığı ilk 2 maçını da kaybetti önemli bir detay.

2 kolay duran top golü yiyen Bursaspor'un maç içerisinde demoralize olması çok normal. Eldeki tecrübeli oyuncu sayısı da az olunca toparlamak zor oluyor.

Bursaspor'un bu kadro yapısı ile maç kazanabilmesi için önce kolay gol yemeyip sonra da bulduğu pozisyonları yüksek oranda gole çevirmesi gerekiyor.

Çünkü elde ki oyuncu grubu rakip kim olursa olsun karşısındaki takımı 90 dakika boyunca sürklase edecek kalite ve tecrübeye sahip değil.

Timsah'ın öne geçilen A.Demir ve Giresunspor maçlarından puansız ayrılması takım savunmasında alarm verildiğinin en büyük göstergesi.

Burada en büyük rol Mustafa Er'e düşüyor.

İlk 3 maçta Bursaspor'un A planının ne olduğunu gördük. Ama bu kadronun hedef yükseltmesi için B ve C planları geliştirip tahmin edilebilirlikten uzak olması gerek.

Shehu ikna edilemedi. Sedat Dursun ve Serdar Özkan ile yapılan görüşmeler olumlu sonuçlanmayıp bu isimler takımdan ayrılırsa transfer tahtasını açtırması çok zor olan Bursaspor'un kadro kalitesinde bir düşüş olacağı kaçınılmaz.

Şimdiden bir tahmin yapmak için erken ancak Shehu'nun zaten elden kaçtığını düşünürsek diğer iki oyuncu ile de devam edilmezse Bursaspor'un play-off hedefi gerçekçi olmaz.

Realist hedef 10. veya 15. sıra arasında ligi bitirmek olur.

Oyunculara kızmak yapılması gereken en son şey.

Çünkü kabul edelim ki Bursaspor o 18'lik 19'luk delikanlıların hepsine muhtaç.

Hem taraftarın hem camianın sezon bitişi olan önümüzdeki mayıs ayına kadar en çok kullanacağı kelime "sabır" olacak.

Sabretmekten, oyunculara ve teknik ekibe destek olmaktan başka yapacak bir şey yok.

Çünkü hepsi "normal" değil "anormal şartlar altında" işlerini yapmaya çalışıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.