Hava Durumu

Bahardan kalma bir akşam...

Yazının Giriş Tarihi: 06.12.2021 08:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.12.2021 08:20

Benim pek futbol ile bağdaştıramadığım ve kulnmayı sevmediğim klişe bir tabir var. O da 'ölüm kalım maçı' ibaresi. Bursaspor için Denizlispor müsabakası işte bu öneme sahipti. Futbolda bazı maçlar vardır ve oyuncular işin ciddiyetinin farkına varıp sorumluluk alırlar. Dün sezon başından beri Bursasporlu futbolcularda olmayan konsantrasyonu sahada gördük. Acolatse'nin geçiş hücumlarında hızıyla fark yaratmasının yanı sıra özellikle 45 dakikada 2 gol ve 2 direkten dönen şutu ile keyif verdi Timsah.

Bizati'nin 4-1-2-3 dizilişinde Bruno'nun kenardan ortaya gelmesinin takımı daha üretken hale getirdiği kesin. Acolatse'nin Bursaspor'da kariyer maçını oynaması ve Namık Alasgarov'un Azerbaycan'daki skorer kimliğine bürünmesi takımın gol yollarında işini kolaylaştırdı.

Şu bir gerçek ki İsmail Yüksek sahadaysa ve sağlıklıysa Bursaspor hem dinamizm hem de pres oyununda farklı bir seviyeye çıkıyor. Matavz'ın haftalar sonra gol atması da gelecek açısından önemli. Çünkü yıllık 13-14 milyon lira maliyeti olan bir oyuncuyu kolayca kestirip atamazsınız.

Denizli galibiyeti bir şeylerin başlangıcı olabilecek mi? Bunu ilerleyen haftalarda göreceğiz. Takımın gerçek hedefi play-off. Ve bu hedefe ulaşmak için önümüzdeki hafta Manisa FK karşısında olmazsa olmaz bir 3 puan mücadelesi olacak. Bursaspor'da teknik direktör Özcan Bizati ben dahil hâlâ birçok kesimi zirveye oynamaya aday bir takımın hocası olabileceğine ikna etmiş değil. Muhtemelen yönetim de sonuçlar ne olursa olsun devre arasına kadar bu sorunun cevabı için sabır gösterecek.

Bursaspor ilginç bir camia. Pazartesi günü takımın oyuncusu olmayan ve idmanlara çıkmayan Burak Altıparmak, ani alınan bir kararla pazar günü takım kaptanı olarak sahaya çıkabiliyor. O yüzden bu camiada her an her şey olabilir.

Henüz maç 0-0 iken Bursaspor'un Acolatse'nin pozisyonunda kırmızı kart beklemesi kadar doğal bir şey yok. Benim için tartışmaya açık bir pozisyon değil. Kurallar ne der bilmem ama futbolu bilen hakem o pozisyonda tereddütsüz kırmızı kartına başvururdu.

Denizlispor hocası Fatih Tekke'ye de bir parantez açmak istiyorum. Hatırlarsınız kendisi Bursaspor'dan giderken birtakım imalarda bulunmuştu. Tekke ilerde iyi bir teknik direktör olabilir ancak takıntılarından kurtulursa. Denizli bu kadrosu ile onun hayalindeki oyunu asla oynayamaz. Bursaspor da oynayamamıştı. İyi antrenörlük, oyuncuya göre pragmatik bir sistem belirleyip verip almaktır. "Benim oyunum bu, nereye gidersem onu oynarım" anlayışının Tekke'yi iyi bir hoca yapma şansı çok zor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.