Hava Durumu

Bırakalım oynasınlar

Yazının Giriş Tarihi: 20.10.2020 08:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.10.2020 08:23

Bolu kampından önce bir köşe yazmıştım. "Evet ilk 4 hafta için bahaneler vardı, Mustafa Er yeni gelmişti, takım iyi hazırlanmamıştı ve beraber oynama alışkanlığı yoktu. Artık kamptan sonra bu takımın bahanesi kalmadı. Ekibin potansiyeli yüksek ancak gerçek gücünün ne kadar olduğunu Balıkesir önünde göreceğiz" demiştim. Bu oyuncu grubu yapabileceklerin ne kadar yüksek olduğunu transferin son günlerinde kadrosuna 10 yeni oyuncu katan Balıkesirspor'a karşı gösterdi.

Bilmiyorum siz TFF 1. Lig'deki diğer maçları takip ediyor musunuz ancak bu ligde Bursaspor en kolay gol pozisyonuna giren ve bir oyun planı ortaya koymaya çalışan ekiplerin başında geliyor. Sezon başı "kaleye zor gider" denilen oyuncu grubu 5 hafta sonunda 10 gol atarak ligin en golcü 2. takımı konumuna geldi Bu cümleler son dakikalarda gelen 2 gol olmasa da yazılacaktı. Maç 1-1 bitse dahi 2 direkten dönen ve Altıparmak'ın kaçırdığı 2 net pozisyon var... Daha iyi oynayamazdı Bursaspor.

5 haftada 7 puan... Sezon başındaki belirsizliği düşündüğümüzde gayet kabul edilebilir bir performans. Kaptan Özer'in, Vefa'nın, Ozan İsmail'in, Ataberk'in hatta Serdar Özkan ve Sedat Dursun'un eksik olduğu maçta Balıkesirspor önünde ne yaptığını bilen "sadece motivasyonla çalışmayan" taktik disipline uyan bir ekip vardı sahada.

Kaleci Deniz ve Tuğbey "ilk" defa oynadı, Batuhan Kör kariyerindeki "ilk" resmi golünü attı. Her hafta olduğu gibi yine birçok ilk yaşandı. Kondisyon olarak da diri ve sanki maç 90 değil de 120 dakika olsa çok rahat oynayacak gibiydiler...

Maç bitsin istemedi 18-19 yaşındaki delikanlılar... Daha önceki müsabakalarda en az 4 oyuncu değiştiren ve beraber oynama alışkanlığı olmayan oyuncu grubu ile maç içerisinde çok oynayan Mustafa Er'in de hatalarından ders çıkardığını görmek sevindiriciydi.
Çünkü o da bu lige yeni alışıyor.

O'nun, Balıkesirspor maçında son dakikadaki değişikliği saymazsak sadece 2 oyuncu değiştirmesi ve A planına güvendiğini hissettirmesi sahadakilere de güven aşıladı. Bu takımın gole ihtiyacı varsa ne olursa olsun Kapacak ve Akman sahada kalır. Balıkesir önünde de diğer maçların aksine böyle oldu.

Şimdi üst üste 2 deplasman var. 2 gün sonra Menemen, hemen 3 gün sonrasında da Akhisar. Genç takımların en büyük dezavantajı maçtan maça değişen inişli çıkışlı performanslardır. Böyle olacak mı? göreceğiz. Çünkü oynanacak bu iki karşılaşmanın sonucu, Bursaspor'un" bu sezonki hedefinin" ne olduğunu anlamamıza yardımcı olacak.

Bu takım Balıkesirspor önünde iyi oyun ile 3 puan aldı diye "şampiyonluk favorisi" olmadıysa, Menemen ve Akhisar önünde alınabilecek kötü sonuçlardan sonra "küme düşme adayı" olmayacak. Bu çocuklar bize bir şeyler vaat ediyor. Bırakalım oynasınlar...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.