Hava Durumu

Bu galibiyet teknik heyete yazar

Yazının Giriş Tarihi: 03.01.2021 09:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.01.2021 09:01

Bursaspor için galibiyetten daha önemli olan nokta bu takımın hem skora hem de rakibe göre oynamayı öğrenmesi.
Maç başlamadan önce Ali Akman ve İsmail Çokçalış gibi takımın iki temel oyuncusunun olmayışı bile Bursaspor'un oyun planını etkilemedi.
Evet takım geriye çekildi, hızlı hücumlarla gol aradı, topa sahip olmakta ve pozisyona girmekte zorlandı ama zaten Keçiörengücü'ne karşı bunların hepsini yapabilen bir takım yok bu ligde.
Bursaspor maçı öncesi 16 karşılaşmada sadece 12 gol yemiş bir ekipten bahsediyoruz.
Keçiörengücü bu ligin en karakteristik ve en kompakt takımlarından. Onlara karşı çok kaliteli bir kadronuz yoksa dominant bir oyun anlayışı sergilemeniz mümkün değil. Özellikle alışkın olmadığınız bir maç saatinde ve suni çimde.

DOĞRU OYUN DOĞRU PLAN

En önemli husus şu; Mustafa Er'in öğrencileri doğaçlama kazanmadı, doğru planla kazandı.
Ve bu durum Bandırmaspor maçından itibaren böyle.
Bu, ligin ikinci yarısı için rakiplere çok iyi bir mesaj.Rakiplere diyorum çünkü artık Bursaspor play-off yarışının en ciddi adaylarından biri haline geldi.
Bursaspor'un dar bir kadrosu var ama ben Mustafa Er'in ağzından bunun bir bahane olarak çıktığını hiçbir zaman duymadım.
Haftalardır süre vermediği İsmail Can Çavuşluk ve Berat Altındiş'i en kritik dakikalarda sahaya atarak belki uzun süre oynayamadığı için demoralize olan gençlere de 'Her zaman hazır olmalısınız" mesajı verdi.

EMİRHAN'A AYRI PARANTEZ

Emirhan'a ayrı parantez açmadan olmaz. Sezon başında "Onun 18 yaşındaki halini bilenler, 23 yaşı için çok daha fazlasını hayal ediyorlardı" diye yazmıştım. Emirhan yavaş yavaş hayal ettiği oyun olgunluğuna ulaşmaya başladı.
Devam ederse sadece Bursaspor değil Türk futbolu solak bir komple orta saha kazanacak.
Ümraniye maçının ardından takip eden zorlu fikstürde oynanacak 5 karşılaşmada bu takımın 4 galibiyet ve 1 beraberlik alacağını söylemek gerçekten çok güçtü.
Bu ekip bunu gerçek yaptı.
Her zaman oyuncuları övüyoruz ancak rakibe karşı bu kadar doğru hazırlanan ve elindeki kadroyu maksimum kullanan bir teknik heyet uzun zamandır görmemiştik Bursaspor'da.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.