Hava Durumu

Bu nasıl çelişki?

Yazının Giriş Tarihi: 28.10.2020 08:19
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.10.2020 08:19

Bursaspor, 7 hafta sonunda 7 puanda. 4 mağlubiyet 1 beraberlik ve 2 galibiyet aldı. Takımın gerçekten kötü oynadığı sadece 2 devre var. Adana Demirspor ve Giresunspor maçlarının ikinci yarıları.

Sezon başı yaşanan belirsizlik, kaos, transfer yasağının açılamaması, yeni başkan seçiminde çok geç kalınması derken ve bir de üzerine Sedat ve Serdar olayı yaşandı takımda.

Bu kadar olumsuzluk varken birkaç haftadır camianın kötü bağışıklığı yine devreye girdi.

Maalesef hâlâ çözümün teknik direktör değiştirmek olduğunu, "o" makamda bir yenilik olunca her şeyin harika olacağını zanneden bir topluluk var Bursa'da.

Bu gruba bazı yöneticiler bile dahil.

Şu nokta çok çabuk unutuluyor; Bursaspor'a kimseye sezon başı gül bahçesi vaat etmedi.

Mustafa Er yapığı her açıklamasında değindiği ana nokta şuydu: "Özlüce'ye önce huzur getireceğiz."

Geçtiğimiz yıl takım içerisindeki yaşanan rezaletleri bilmeyen kalmadı.

Bu sezon kadroda huzur, takım içerisinde bir disiplin var. Her hafta yeni bir genç oyuncu sahneye çıkıyor. Deniz, Tuğbey, Batuhan, Kerem Şen, Eren, Vefa. Daha birçoklarına sıra gelecek.

"Gençler oynasın" diyenler onlar hata yapınca bu sefer "hoca gitsin" diyenlerle aynı kişiler.

Bu nasıl bir çelişkidir?

Teknik direktör değişikliğinin bir çözüm olmadığını son 2 sezonda ortalama her 12-13 maçta bir hoca değiştiren camia ne zaman anlayacak?

Burak Altıparmak o penaltıyı atsa da atmasa da bir şey değişmeyecekti Bursaspor'da. Bu karşılaşmaların hepsi birer ders. Hem Mustafa Er, hem de genç futbolcular için.

Sanıyor musunuz ki "Ligi bilen" kontenjanından Mustafa Er yerine gelmesi muhtemel 60 yaş civarındaki teknik direktörler Akhisar maçı 1-1 iken Kerem Şen'i oyuna alma cesareti gösterecek? Sanıyor musunuz ki Cüneyt hata yaptığında 3 yıldır doğru dürüst top oynamayan

Furkan Emre'ye "Al bu forma senin" diyebilecek?

Sanıyor musunuz ki Özlüce bu kadar "temiz" olacak?

Sırf Kerem Şen'in maç dengedeyken oyuna girmesi bile Mustafa Er'in camiaya verdiği "Benim kaybedecek bir şeyim yok ama Bursaspor kazanırsa çok şey kazanacak" mesajı değil midir?

Sadece skor üzerinden bakarsak evet Bursaspor başarılı değil.

Ama bu kadro kimseye "Ben şampiyon olacağım" demedi. Mustafa Er tartışması Bursaspor'da şu an yapılması gereken en son şey olmalı. Ortada birçok problem var evet. Ancak bu problemlerin %90'ı saha dışında.

Çoğu başkanın göğüslemesi gereken konular.

Keşke yönetim "hoca değişikliği" yerine "henüz yatırılmayan" Balıkesir maçının galibiyet primlerine odaklansa. Şu an yönetimsel anlamda olmasa bile Bursaspor'un saha içerisinde, oyuncu yetiştirmede bir planı olduğuna inanıyorum.

Mustafa Er ismi değil Mustafa Er zihniyeti savunulmalı. Zaten geçmiş dönemde yapılan hataların tekrar etmesi durumunda birkaç sene içerisinde hata yapılabilecek bir takım kalmayacak.

Mustafa Er yerine gelecek yeni teknik direktör ile her şeyin çok daha güzel olacağına inanmak ne kadar gerçekçi?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.