Hava Durumu

Bu takımın gerçek gücü ne?

Yazının Giriş Tarihi: 11.10.2020 09:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.10.2020 09:09

Bursaspor'un Bolu kampı bitti. Geriye şarkılı, sözlü eğlenceli görüntüler, iyi bir fiziksel yükleme ve morali tavan yapmış bir takım ve geleceği belirsiz 2 oyuncu kaldı.
Sönmez Medya Spor Servisi olarak hangi isimle röportaj yaptıysak hepsinin dilinde ortak bir cümle vardı; "Sezon öncesi bırakın kampı, doğru düzgün hazırlık maçı bile yapamadık fizik olarak hazır değildik"
Zaten TFF 1.Lig'de oynanan 4 maçın ikinci yarılarında bu takım "Kondisyonum yetersiz" diye bağırıyordu.
Oyuncularla ilgili kampta dikkat çeken bir nokta daha var. Tecrübelisinden, genç oyuncusuna, takım kaptanına kadar Bolu kampında futbolcularla röportaj yaptık.
Ve istisnasız hepsi Bursaspor'un açıklanan 5 maçlık fikstürünü ezbere saydı. Meşhur bir laf vardır "Oyuncular 3 hafta sonraki rakiplerinin kim olduğunu biliyorsa o ekip başarılı olur" diye.
Şu anki kadro başarılı olur mu olmaz mı bunu söylemek için çok erken ama beni çok umutlandıran bir durum bu.
Eminim geçtiğimiz sezonki kadronun içinde 1 hafta sonraki rakibini bile bilmeyecek kıvamda olan oyuncular vardı.
21 günde 5 maç yapacak Bursaspor bir sonraki milli maç arasına kadar. Neredeyse 4 günde bir 90 dakika performans vermek zorunda bu ekip.
Kadro ne kadar dar olursa olsun birlikte oynama alışkanlığının eksik olduğu takım için bu bence avantaj. Mustafa Er'e sordum o da benimle hemfikir.
Genç oyuncu bir müddet sonra sık sık maç yapmak ister idman temposu yetersiz kalır.
Takım içerisinde herkes artık bir bahanenin kalmadığının farkında.
Bu oyuncu grubu Balıkesir maçından itibaren gerçek gücünü gösterecektir. İşte asıl soru şu ki "Bu takımın gerçek gücü ve potansiyeli sezonun geri kalanı için yeterli olacak mı?"
5 hafta sonra verilecek milli maç arasında ben bu sorunun cevabının verilebileceğini düşünüyorum.

ÖNCE YERLİ SCOUTİNG GEREK

İnegölspor'un 21 yaşındaki forvet oyuncusu Ahmet Hakan Şahin, Hatayspor'a transfer oldu. Bonservisi artık Hatay'da. Şahin, 1 yıl daha İnegöl'de kiralık oynayacak.
Bursa'dan neredeyse 1000 km uzaktaki bir ekip geldi ve senin ilçe takımlarından birinde gelecek vaat eden bir oyuncuyu daha aldı götürdü.
Belki de hiç oynatmadan satacak.
Şehrin ana kulübü Bursaspor'un dikkatini yıllardır böyle oyuncular çekmez. Henüz bu yıl bu daha önce Karacabey Belediyespor'da oynayan Cenk Özçakar, Lyon'a, Yeşil Bursa'da oynayan Mert Hakan Yandaş, Fenerbahçe'ye gitmişken hem de.
Bursaspor'un özellikle bu dönemde önce çevresindeki takımlardan oyuncu izlemesi, önce yerli scouting operasyonuna ağırlık vermesi lazım.
Çünkü Bursa çok geniş bir oyuncu havuzuna sahip.
3. Lig'de, BAL'da, Süper Amatör'de, hatta 1. ve 2. Amatör Küme'de potansiyelli oyuncular var.Evet biliyorum şu an bunun için ayrılacak bütçe yok.
Ancak "Gönüllü Scouting" veya benzer projeler ile Yeşil Beyazlı kulüp için maddi kaygı olmadan oyuncu izleyip raporlama yapacak birçok isim çıkar.
Bu konuda Bursaspor 1 adım atarsa karşısındakiler Yeşil Beyazlı kulübe 5 adım gelir.
Buna eminim.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.