Hava Durumu

Bursaspor'un futbol aklı kim ?

Yazının Giriş Tarihi: 24.08.2021 09:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.08.2021 09:55

Yine, yeni, yeniden Bursaspor camiasının içini henüz 2. haftadan karamsarlık kapladı. Henüz erken mi? Hem de çok.

İnananın Erzurumspor maçından daha çok, bu camianın gece ve gündüzü aynı anda yaşaması ürkütüyor taraftarları.

Transferlerin hazır olmadığı, hocasız ve geçen hafta içi yaşanan gelişmeler sonrası moral olarak çok yukarda çıkılmayan bir Erzurum deplasmanın kaybedilmesi sürpriz degil.

Tüm bu durumlar sonrası bir de penaltı kaçırıp sonrasında kendi kalesine gol atmak tam da Bursaspor'a özgü bir durum değil mi?

Bursaspor kazansaydı şampiyon olmayacaktı. Kaybettiği için de hüsran olmadı. Geçen sezon Süper Lig'e çıkan Giresunspor'un da önceki yıl ilk 2 maçta 1 puan aldığını unutmamak gerek. Bu ligde işin rengi ikinci yarıda oynanacak maçlarda belli oluyor.

Mustafa Er maç saatinden tam 1 hafta önce istifa etti.

Yeşil Beyazlılar'ın tarihinde yakın dönemde sezon içerisinde 1 hafta teknik direktörsüz geçen dönem var mıdır? Sanmıyorum. Tabiiki Bursaspor, Erzurumspor deplasmanına sadece teknik direktörsüz çıktığı çin kaybetmedi. Ancak keşke yeni hocası ile en azından 3-4 gün antrenman yapmış bir şekilde Erzurum'a gidilse, kaybederken bile oyun olarak daha ilerisi hayal ettirebilseydi takım.

Mustafa Er sürecinden çok daha büyük bir garabettir Bursaspor'u 1 hafta teknik direktörsüz bırakmak. Yönetim içerisinde 'acele etmeyelim' tarzı söylemleri dolaştığı biliniyor. Zaten ortada 2-3 aday var. Onlardan biri olacak muhtemelen. Bu kadar beklemeye gerek var mıydı?

Tabii Bursaspor'da en önemli nokta şu; Bu takımın futbol aklı kim? Veya kimler?

Yani teknik direktör seçimine kim karar verecek? ya da takımda şu an mevcut 5 stoper varken Arjantin'den 6. stoperi almayı akıl eden vizyon kimin? Ya da İsmail Çokçalış'ın sakatlığının üzerinden 4 ay geçmişken ve genç oyuncunun en az ilk 10 hafta oynayamayacağı kesinken transfer önceliğini sağ beke vermeyen futbol aklı kim?

Takımın bu kadar hazır oyuncuya ihtiyacı varken ve Alasgarov transferi Adanaspor maçının öncesinde bitmişken yeni transferler arasında kondisyon olarak en hazır olanı Namıq Alasgarov'un lisans problemini 10 gündür çözemeyen ve takımı 2 maçta da ondan mahrum bırakan organizasyonu kim yönetiyor?

Veya en az 2 ay daha forma giyemeyecek olan Jorquera'nın alınmasına ne sebeple olursa olsun onay verip karşı çıkmayan futbol aklı kim?

Emin Adanur, seçim öncesi saha içi ile fazla haşır neşir olmayacağını ve Özlüce'yi ile transferleri tamamen teknik heyetin kontrolüne bırakacağını söylemişti. Ancak görünen tablo bundan çok farklı.

Yani kulübe seçim öncesi her alanda kurumsallık ve profesyonellik vaadeden yeni yönetimin, saha içindeki icraatları söylemlerle örtüşmyor maalesef.

Kulübün borçlarını yönetmek için Özlüce'ye bir CEO atamak çok doğru bir hamleydi. Aynı görevlendirme futbol organizasyonu için de yapılmalı. Bir sportif direktör veya 'profesyonel' bir futbol şube sorumlusu elzem.

Sayın Emin Adanur, sizden önceki liderler Bölükbaşı'ndan Ali Ay'a , Mestan'a kadar tüm başkanlar saha içine ve transferlere karıştı. Sonrasında çoğunun sonu hüsran oldu. Siz gelin onların yaptığı hataya düşmeyin. Özlüce'yi ve futbol orgaizasyonu bu işin profesyonellerine bırakın ne transfere ne de prim işine karışın.

Kendi enerjinizi de Bursaspor'u kurtaracak projelere, borç yönetimine ve ekonomik durumu düzeltmek için şu ana kadar başarı ile yürüttünüz halkla ilişkiler çalışmalarına harcayın.

Emin olun böyle yaparsanız sonunda kazanan Bursaspor olur.

Benden söylemesi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.