Hava Durumu

Cazibe merkezi

Yazının Giriş Tarihi: 22.12.2020 08:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.12.2020 08:17

1 Eylül 2020 tarihinde Bursaspor ile söz-leşme imzaladı Mustafa Er. O tarihte Özlüce'de yapılan basın toplantısında oradaydım. "Hayal satmayacağız, gerçekçi olacağız ve gerçeklerle de yüzleşeceğiz" demişti.
Yeşil Beyazlılar kötü ve umut kırıcı bir Adana Demirspor mağlubiyeti ile başladığı sezondan sonra 3,5 aylık süreçte çok büyük ilerleme kaydetti.
Birincisi, Bursaspor'un artık bir oyun karakteri var. İkincisi, Bursaspor ligde ne oynadığını bilen ender takımlardan biri. Üçüncüsü ise Bursaspor'un genç oyuncuları artık her karşılaşmada başrolde.
Saha içinde o kadar aleyhine verilen hatalı karara rağmen hakemle uğraşmayan, rakibine saygılı, en ufak bir darbede yerde dakikalarca yatmayan, zaman geçirmeyen, sadece 90 dakika top oynamak için sahaya çıkan bir oyuncu topluluğu var.
Bu çocukların yaptığı saha sonuçlarından çok daha fazlası.

Sadece puan durumuna baktığınızda öyle ahım şahım 'Tarihi' bir başarı yok ortada. Ama bu oyuncu grubu Bursaspor'un 4-5 yıldır kaybettiği marka değerini tekrar kazandırıyor bu kente. Yaşlı amcaları, küme düşmenin ardından takıma küsmüş sevdalıları tekrar ekranların başına oturtuyorlar.

Belki de bir neslin Bursaspor'u tutmasını sağlayacak bu gençler.

Takım galip gelmiş, kaybetmiş veya kazanmış. Bunlar günlük hesaplar. Mustafa Er başta olmak üzere bu çocukların başarmaya çalıştıkları şey çok daha fazlası.
3,5 ay önce tüm futbolcuları kaçıp giden, imajı yerlerde sürüklenen bir takımken bir anda Bursaspor'u 'Cazibe merkezi' haline getirdi bu ekip.
Eminim tecrübelisinden gencine birçok oyuncu şu Bursaspor'da oynamak ister. Çünkü taraflı tarafsız herkesin gözü bu takımda.
Bursaspor tarihinde üst üste 18 maç gol atmış mıdır? Sanmıyorum. Ama bu istatistik sadece bu ekibin başardıklarının çok az kısmı.
Sezon başından beri hem takıma hem de kendile-rine değer katan bu oyuncu grubunun oluşmasını ve bir araya gelmesini sağlayan herkesi bundan sonraki maçlarda sonuçlar ne olursa olsun Bursaspor tarihi unutmayacak.
Tıpkı Bursaspor'un parasını pervasızca ve vizyonsuzca harcayıp, tüm şehrin hakkını helal etmediği insanları hiçbir zaman unutmayacağı gibi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.