Hava Durumu

Eksik bir şey var

Yazının Giriş Tarihi: 26.12.2021 10:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.12.2021 10:22

Kağıt üzerinde bu sezon TFF 1.Lig'in en değerli takımı ve en çok maaş ödeyen ekip olan Bursaspor, ligin ilk devresini 17. sırada küme düşme hattında tamamladı.

Bursaspor adına geride kalan 4 ayda birçok şeyi özetleyen cümle bu aslında.

Bu sezon sahada hep eksik bir şey var sanki takımda. İzleyene zevk vermeyen, hep bir noksan barındıran bir yapıda bu sezon ekip. Kaliteli ve iş bitiren oyuncu sayısının azlığı ve teknik kadrodaki istikrarsızlık bu noktada başrol oynuyor.

Neticesinde bu ligin en kötü takımlarındna biri olan Menemenspor'a karşı da kazanamadı Yeşil Beyazlılar.

Şu bir gerçek ki Bursaspor kadrosunu herkes sezon başında gözünde fazla büyütmüş. Bu takımın yapabilme ve başarabilme potansiyeli çok sınırlı

TUNA İÇİN ÇOK ERKEN

Tamer Tuna ilk karşılaşmasında taşlarla ve diziliş ile çok fazla oynamasa da bence bu maçtan çıkaracağı dersler çok fazla.

Çünkü takım içinde hala geçtiğimiz sezon gösterdiği performansın kredisi ile forma giyen oyuncular var. Bunlar için Tamer Tuna'nın zamanla gereken hamleleri yapacağını düşünüyorum.

Bursaspor savunmada toparlanmış gözüktü. Yabancı sınırı müsaade etmesine rağmen Zalazar yerine Taha'yı tercih etmesi, Vakıfköy'e olan olum bakışının işaretiydi Tuna'nın.

Bu tip maçlarda oyun sizi bir noktaya getiriyor o düzeyden sonra skor yapmak oyuncuların bireysel yeteneklerine kalıyor. Bursaspor'da Menemen önünde özellikle bu konuda Alasgarov ve Batuhan'ın final vuruşlarında sakin kalamayışları takımın ivme yakalamasını engelledi.

OYUN YAPILARINA UYGUN DEĞİL

Başka bir nokta da Bursaspor'un elindeki kanat oyuncularının hepsinin koşucu olması. Ancak takımda orta sahada bir pasör eksiği olunca ne Acolatse ne de Alasgarov oyun yapısına uygun topları alamıyor ve hep bir bocalama haline giriyor.

Bu, Bursaspor'un bu sezon hücumda bu kadar kısır kalmasının en büyük sebeplerinden.

Ayrıca bu iki oyuncu önde de top tutamayınca Bursaspor'un oyunu rakip sahaya yıkıp set oyunuyla ilerleme ihtimali kalmıyor.

Tamer Tuna devre arasında takıma mutlaka Emirhan tipinde uzun ve isabetli pas atabilecek bir oyuncu ve topun hücumda kalmasını sağlayacak skorer bir kanat oyuncusu talep edecektir.

OFOSU'YA BU MAAŞI KİM VERİR?

Devre arasının süresi uzun değil ama Bursaspor'da gelen ve giden futbolcular anlamında yoğun bir dönem olacağı kesin. Yabancı oyuncularla yolları ayırmak ise hiç kolay değil.

Örneğin Ofosu ve Zalazar'a sizden başka yıllık 300 bin Euro civarı maaşı kim verir?

Bursaspor, sportif direktörü ve yeni teknik direktörü ile bir yola girdi.

Ligin ikinci yarısı için hedef büyütmeden önümüzdeki sezonun planları yapılmalı.

Bu saatten sonra gerçekçi hedef ligi sakince bitirebilmek.

Bursaspor Yönetimi ve futbol aklı, ligin ikinci yarısında saha içinde eksik olan o 'şey'i bulmak için daha çok çaba göstermeli.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.