Hava Durumu

Farkı İsmail Yüksek yarattı

Yazının Giriş Tarihi: 02.11.2021 10:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.11.2021 10:39

Boluspor maçının bir benzerini izler gibiydik dün. Bursaspor yine ilk yarım saatte yaptığı tempo ile 2-0'ı buldu, sonrasında ise ağırlıklı olarak rakibini geride karşıladı.

Keçiörengücü karşısında Bursaspor'dan sezonun en iyi başlangıcını izledik. Tabii rakibinde sınırlı oyuncu kalitesini es geçmemek lazım.

Bu ligin yazılı olmayan kurallarından biri öne geçmek. 1-0 öne geçen ekibin bu ligin dinamiklerinde mağlup olması zor.

Bursaspor'da sadece son 3 maçta öne geçti ve 3'ünü de kazandı.

Ligin ilk haftalarında Erzurum, Eyüp ve Ankaragücü gibi Süper Lig yarışında olan direkt rakipleri karşısında kaybederek cepten yiyen Bursaspor, nispeten kolay fikstür ile bir şekilde bataklıktan kafasını çıkardı. Ancak yetmez.

Önümüzdeki hafta Kocaeli deplasmanında Bursaspor'un kaybetmemesi lazım. Çünkü olası bir mağlubiyet ile camia yeniden başa dönmüş olacak.

İSMAİL YÜKSEK BU LİGE FAZLA

Bursaspor'un kadrosunda bu ligin standartlarının üzerinde bir oyuncu var.

İsmail Yüksek.

22 yaşındaki oyuncu dün dahil bu sezon oynadığı her maçta fark yarattı. Sadece dinamizmi ile değil skora yaptığı katkılar ile de sezonun açık ara en sürpriz oyuncusu. Dün maçın futbolcusuydu tartışmasız. Takım arkadaşları ona ayak uydurabilse ilk 10 dakikada 1 değil 3 asist yapmıştı. Kocaeli maçında sarı kart cezalı olması Bursaspor'un oyununu çok etkileyecek. Çünkü büyük ihtimal onun yerine oynayacak olan Emirhan Aydoğan, İsmail'e göre çok farklı bir oyuncu profili.

TANDEM ARTIK OTURDU

Dün Erhan Erentürk'ün de Bursaspor'da en iyi maçını çıkardığını söyleyebilirim. Sezon başı kendisine bu lig standartlarının üzerinde bonservis verilmesi çok eleştirmiştim hala da arkasındayım. Ama dün yaptığı 2 kurtarış ile Keçiören'in biraz olsun umutlanmasına izin vermeyişi önemliydi.

Sezon başında hem Capan eleştirildi hem de Zalazar transferi, oynamadığı için sorgulandı. Bunu ben de yaptım. Ancak kabul edelim ki bu ikili birbirine uyum sağladı. Takım Zalazar-Capan tandemi ile çıktığı 3 maçta da akan oyunda gol yemedi. Kocaeli deplasmanı bu ikilinin geleceği açısından iyi bir sınav olacak.

EN AZ 5-6 GALİBİYET LAZIM

Bursaspor, Kocaeli deplasmanından başlayarak önündeki 4 karşılaşmanın 3'ünü deplasmanda oynayacak. Bu dişe diş fikstür sonrası takımın ilk yarı bitiminde alacağı konum da belli olacak muhtemelen.

Ligin ilk yarısının sonuna dek oynanacak 8 maçta alınacak en az 5-6 galibiyet ile hem takım hem de camia bırakın play-off'u, şampiyonluk havasına girer.

Ama her şeyden önce pazar günü oynanacak Kocaeli maçının önemi çok ama çok büyük.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.