Hava Durumu

Farklı sistem, farklı galibiyet

Yazının Giriş Tarihi: 28.10.2021 08:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.10.2021 08:13

Özcan Bizati henüz ilk geldiği basın toplantısında farklı dizilişler denemek istediğini söylemişti. Bizati ilk bulduğu fırsatta Ceyhanspor karşısıdna 3'lü savunmayı kanat bekleri ile destekledi, topun rakipte veya kendisinde olma durumuna göre de takımını 3-5-2 ve 3-4-3 gibi dizilişlere büründürdü.

Bu dizilişin repertuvara katılması önemli. Çünkü Bursaspor'un elinde uzun sezonda birçok farklı dizilişi oynayabilecek kalabalık bir oyuncu grubu var.

Bir önceki sezon özellikle deplasmanda Göztepe karşısında geçilen Tur'un ardından camiada dikkatler çok yanlış olarak ligden ziyade Türkiye Kupası'na odaklamış, takım o süreçte konsantrasyon kaybı yaşamıştı. Bu hataya tekrar düşmemek lazım. Evet Bursaspor'un hedefi lig.

Ancak Türkiye Kupası da skor ve tur olarak değil, oyuncu kazanma açısından önemli.

Dün mesela Hasan Ayaroğlu'nun top ayağında iken zaman zaman fark yaratabileceğini gördük.

Vefa Temel'in klasına, Uğur Kaan'ın enerjisine şahit olduk. Öne çıkan ve formayı kapması gereken iki isim var. Batuhan Kör ve Emirhan Aydoğan. Batuhan üst üste attığı gollerle camianın gözünde hafta sonu Matavz'dan formayı almayı hak etti. Tabii kararı Özcan Bizati verecek.

Canberk için de bir parantez açmak lazım. Önemli olan takım galip geldiğinde dersler çıkarabilmek. Canberk, Boluspor maçının ardından dün de yememesi gereken bir gol yedi. Geçtiğimiz sezonun sonundan kalan formsuz görüntüsü devam ediyor. Umarım bu hatalardan ders çıkarır çünkü artık Bursaspor'da forma geçen sezondan farklı olarak aslanın ağzında.

Geçtiğimiz sezon Mustafa Er döneminde birkaç maçta sol bek oynayan Emirhan Aydoğan'ın dün kanat bekinde özellikle hücumda gösterdiği performans rakip çok güçlü olmasa da kayda değerdi.

Neticede Bursaspor'un için bol gollü ve taraftarına zevk veren hazırlık maçı görünümünde bir resmi karşılaşma oldu.

Takım, pazartesi günü oynanacak Keçiörengücü maçına kazanma alışkanlığını ve özgüvenini artırmış olarak çıkacak.

Ayrıca genç bir futbolcunun kariyerinde attığı ilk golü stadyumdan canlı olarak izleyip onun hikayesine ortak olmak, bu mesleğin en güzel anlarından biri. Çok ağır bir çapraz bağ sakatlığını yeni yeni atlatırken gole en çok onun ihtiyacı vardı.

Yeniden hoş geldin Vefa Temel.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.