Hava Durumu

Gelecek sezonun planları yapılmalı

Yazının Giriş Tarihi: 08.03.2021 08:33
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.03.2021 08:33

Bursaspor için lig bitti. Bitime 9 hafta kalmasına ve matematiksel olarak imkansız gözükmese de play-off hedefinin bittiğini söyleyebiliriz rahatlıkla.

Sadece puan olarak değil hem moral motivasyon hem de oyun gücü anlamında bu ekibin yarışı sürdürebilecek bir hali yok.

Yeşil Beyazlılar bu sezonu orta sıralarda sakin bir şekilde bitirecek belli ki.

Ancak camiada alttan alta yürütülen kongre mesaisinin artık sessiz değil gürültülü bir hal alması lazım.

Hem saha içinde hem de saha dışında artık bu seneyi unutup gelecek sezonun planları yapılmalı.

Başka takımlarla anlaşan, sözleşme uzatmaya yanaşmayan veya önümüzdeki sezon kadroda düşünülmeyen oyunculara bir daha forma verilmemeli.

Mustafa Er ile acilen sözleşme uzatılıp, hocayı ve ekibini en az 2 yıllık bir plana ikna etmek gerekiyor ki o da önümüzdeki yıl kadroda düşündüğü oyuncuların gelişmesi adına futbolculara daha çok şans versin.

Bolu önünde özellikle ilk yarıda ne yapacağını bilemeyen, belki de akılları alamadıkları maaş ve primlerinde kalmış olan oyuncular amiyane tabirle değil gerçek anlamda hiçbir varlık gösteremediler.

AKILLARI BAŞKA YERDE

Play-off için "Ya tamam ya devam" maçına çıkan takım Boluspor önünde ilk yarıda rakip kaleye şut atmadı.

Açıkçası ben bunda sadece teknik heyette sorun aramam, sorunu camianın kıvılcım yaktığı, hafta içerisinde şehrin başlıca dinamiklerinin bir araya geldiği bir organizasyonun hemen 1 gün sonrası başka işler peşinde koşan futbolcu grubunda da ararım.

Bakın oyuncuların haklarını istemesi kadar normal bir şey yok, ancak böyle önemli bir maçın hemen öncesinde yapılan sosyal medya paylaşımları aslında futbolcu grubunun saha içine ne kadar konsantre(!) olduklarının göstergesi.

YÖNETİM KIRMIZIYA ŞAŞIRMASIN

Bolu önünde üst üste 4. maçta ilk golü kalesinde gören Bursaspor, maçı tam çevirdim derken Ataberk'in kırmızı kartına takıldı.

Pozisyona kırmızı kart diyen olabilir ancak yeni kurallar hakeme "Oyuncunun kaleciyi geçtikten sonra golü %100 atacağına inanı-yorsan ve kalecinin net bir golü engellediğini düşünüyorsan" kırmızı göster diyor.

1 gün önce Bandırma-Altınordu maçında çok benzer pozisyonda kaleciye sarı kart çıktı.

Ben hakemin pozisyonu yanlış yorumladığını düşünüyorum.

Uzun haftalardır Bursaspor aleyhine verilen kararlarda sesinin çıkarmayan yönetim, hakemlerin bu tip gri pozisyonlarda inisiyatifini Bursaspor'dan yana kullanmamasına şaşırmamış olsa gerek...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.