Hava Durumu

Gülmek size çok yakışıyor

Yazının Giriş Tarihi: 09.12.2020 08:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.12.2020 08:10

Bursaspor'da Ümraniyespor mağlubiyeti sonrası camia üze-rinde toplanan kara bulutlar, Bandırma maçına çıkmadan önce ilk yarı bitene kalan olan zorlu fikstür ile herkesi endişelendirmişti.
Üst üste alınan 2 mağlubiyet sonrası Bandırmaspor önünde Mustafa Er, takımına güvendi, dizilişte değişiklik yapmadı A planına sadık kaldı.
Top rakibe geçince geride savunan, kazanılan toplarda ileri çıkmaya çalışan Bursaspor'da henüz 2. dakikada Burak Kapacak, Ali'nin ikramında o golü yapsa belki de maçın hikayesi en baştan değişecekti.
Johan Cruyff, futbolda en kötü şeyin ilk yarı biterken ile ikinci yarının hemen başında gol yemek olduğunu ve o anlardan sonra takımların çok zor toparlandığı söylerdi her zaman.
Bursaspor, Ümraniye önünde 45. ve 52. dakikada 2 duran top golü yiyip dağılmıştı. Bandırma önünde bu sefer roller tersine döndü, aynı dakikalarda Bursaspor fileleri havalandırdı.
Rakibin gardı düştü derken uydurma bir penaltıyla futbolcuların son 20 dakikayı gergin geçirmeleri çok normaldi.
Çünkü eğer bu karşılaşmada da 2-0 öne geçtikten sonra 3 puan alınamasa büyük bir özgüven kaybı yaşayacaktı gençler.
Ümraniyespor önünde nasıl Mustafa Er'in planı tutmadıysa Bandırmaspor önünde de hocanın kafasında oynadığı maç planı takır takır işledi.
Akan oyunda net gol pozisyonu vermeyen Bursaspor'da Pote ile savaşan Furkan Emre'nin belki de kariyerindeki en iyi maçı çıkardığını çok rahatlıkla söyleyebilirim. Oyunu hakemler üzerinden açıklamayı her zaman çok yersiz bulmuşumdur ancak her ikili mücadeleye faul çalan sanki bir basketbol maçı yöneten kötü bir hakem vardı sahada.

Artık Türk futbolunda Ali Akman diye bir gerçek olduğunu bu maçta da çok net gördük. O pasları daha yenetekli isimlere verse gole dönüşecek 2 asistin yanı sıra 4 hafta sonra attığı gol mesaj verme adına kritikti. 8 gole ulaştı, krallıkta Paixao'yu yakaladı.
18 yaşındaki oyuncu. Sözleşme uzatır uzatmaz orasını kendi bilir ancak her maç" Ben büyük topçu olacağım" diye bağıran biri var önümüzde.
Ne Enes'in ne Sercan'ın ne Volkan'ın ne de Ozan Tufan'ın 18 yaşındaki hali bu kadar kendinden emin değildi.
Devre arasında oyuna giren ve ilk kez lig maçına çıkan Canberk'in çıkardığı kritik toplar da maçın önemli anları arasındaydı. İşte kalecinin önemi bu.Kaleci maçı tutacak, kolay gol yemeyecek.
2 hafta önce 11 oynayan Deniz Aydın, şu an Bursaspor'un 3. kalecisi konumuna düştü. İşte genç takımdaki değişkenler derken tam olarak bu kastediliyor.
Bursaspor ilk yarının gidişatını belirleyen, Mustafa Er'in yerini biraz daha sağlamlaştırdığı ve alt sıralardan uzaklaştığı çok önemli bir deplasman 3 puanı hanesine yazdırdı.
Bu sıkışık fikstürde cumartesi Samsunspor gelecek Bursa'ya.
Gençler için çok büyük bir "ispat" maçı olacak.
Sizin yüzünüz gülünce bir şehir mutlu oluyor çocuklar.
Gülmek size çok yakışıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.