Hava Durumu

Günlük performans planın önüne geçti

Yazının Giriş Tarihi: 24.10.2020 09:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.10.2020 09:18

Son 2 senedir oynuyor Bursaspor TFF 1. Lig'de. Burası öyle bir yer ki puan durumundan ve oyuncu kadrosundan bağımsız herkesin herkesi ansızın yenebildiği bir habitat.
Bunun birçok sebebi var ama öncelikli nedeni çoğu takımın benzer ve ezbere dayalı olmayan oyun planı ile sahaya çıkması, bunun getirisi olarak bireysel ve günlük performansların skora direkt etki edebilmesi.
Bursaspor'un Menemen maçını bu bakımdan ele almalıyız.
Balıkesirspor karşılaşmasının ikinci yarısında rakibine komple bir baskı kuran ve bulduğu 3-4 net pozisyonun yanında kalesinde tehlike yaşamadan galibiyete uzanan takım gitmiş yerine başka bir ekip gelmişti sanki.
Bursaspor gibi ana planda gençlerin olduğu ve düzenli oynadığı böyle ekiplerde maçtan maça değişen performans görmek sürpriz değil.
Ancak Mustafa Er'in de üzerine basa basa belirttiği şekilde Bursaspor'un bu sezonki durumu gibi kırılgan ve birbirleri ile oynama alışkanlıkları olmayan ekiplerde bu kadar "bireysel hata" sürpriz.
O bireysel hatayı da" kağıt üzerindeki" en iyi stoperiniz yapıyorsa zaten konuşulacak fazla bir şey kalmıyor.
Puan durumuna bakarsak Bursaspor'un "mutlaka kazanması gereken" bir maçtı ama karşılaşma içi dinamiklerinde Timsah'ın özellikle çok pozisyon verdiği bu tip maçlarda 80. dakikadan sonra skora göre oynaması gerekir. Çünkü bu ligde "rakip kim olursa olsun" deplasmanda alınan 1 puan kötü değildir.
Menemen maçının ilk yarısına Ramazan ile başlamak ne kadar doğru ise devre arasında Özer'i oyuna almak taktiksel olarak o kadar doğruydu.
Ama Özer bu beklentiye karşılık verebildi mi? Tartışılır. Duran toplarda laubali vuruşlar, top rakibe geçince "bu kadar genç varken ben mi koşayım?" moduna bürünmek Bursaspor'un bu sezonki yapısına hiç uygun değil.
Takım kaptanlığına getirilen bir oyuncu saha içi yerine saha dışında daha çok aktifse orada bir problem vardır.
Menemen maçı ile birlikte Ali Akman için de yeni bir dönem başladı.
Artık Ali, rakip stoperler tarafından tanınan, bilinen ve özel önlem alınan bir oyuncu haline dönüştü. 18 yaşındaki krampon için bundan sonraki haftalar hayallerine ulaşma adına yeni bir meydan okuma olacak.
Mustafa Er'in 46. dakikada Razaman'dan sonra Recep Aydın'ı da çıkarması skor dezavantajlı durumda değilken bu kadro için fazla lüks.
Evet hoca genelde erken hamle yaparak oyunu, sahaya sürdüğü oyuncular üzerinden değiştirmek istiyor ama özellikle deplasmanda oynanan maçlarda tecrübeli oyuncuların sahada kalması TFF 1.Lig için bir gereklilik.
Son olarak saha ve çalışma şartlarına değinmeden olmaz. "Stadyum" olarak geçiyor ama Menemen'in maçlarını oynadığı yerin inanın Merinos Stadyumu'ndan veya Minareliçavuş Tesisleri'nden bir farkı yok.
Soyunma odaları veya stadyum giriş çıkışları tam bir felaket.
Bu gibi ortamlarda nasıl Türk futboluna oyuncu yetişecek nasıl kaliteli iş çıkacak anlamak çok güç.
Umarım bir gün TFF'den yetkili kişilerin Menemen İlçe "Stadyumu"na yolları düşer.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.