Hava Durumu

Hayaller ve gerçekler

Yazının Giriş Tarihi: 08.11.2021 10:44
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.11.2021 10:44

Bursaspor dün belki de sezonun geri kalanını etkileyecek çok kritik bir 3 puan kaybetti. Bunun birçok birikmiş sebebi var elbet. Ancak camia adına yapılacak en büyük hata bu yenilginin tek sorumlusu olarak hakemi görmek. Bu ligin en çok maaş ödeyen takımı ligde oynamış olduğu 11 maçın sadece 4'ünü kazanabiliyorsa bunun başka bir açıklaması olmalı.

Sosyal medya üzerinden yaratmaya çalışılan 'herkes Bursaspor'a karşı' algısı maalesef nafile. Zaten Bursaspor Yönetim Kurulu'ndaki hiç kimse bu algıyı uzun vadede avantaja çevirip doğru yönetebilecek kadar tecrübeli değil. Bunu henüz maç devam ederken atılan tweetlerden de anlıyoruz.

ZALAZAR KENDİNİ ATTIRDI

Özcan Bizati'nin maç öncesi planı bence doğruydu. Ancak henüz 9. dakikada Mert Yılmaz'ın hamle zamanlaması problemi sonrası yenen gol Bursaspor'un A planını çabuk bozdu. Tam oyun dengeleniyor derken sahneye Zalazar çıktı. Çok gereksiz bir hamle ile kendini oyundan attırdı. Bence pozisyonda verilen karar %100 doğru.

İkinci yarıdaki kırılma anlarından biri Bursaspor'un kazandığı penaltı pozisyonuydu. Hakem, Mandjeck'e ikinci sarı kartı gösterip oyundan atsa belki maçın hikayesi farklı olacaktı ama gerçekler, belkilerle yürümüyor. Bursaspor şu ana kadar Süper Lig hedefi olan takımlarla oynadığı 5 maçın 4'ünü kaybetti. Sadece Samsun'u yenebildi. Bu tip denk maçlarda İsmail Yüksek'in Bursaspor için ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu daha iyi anlıyoruz. Onun yokluğunda Kerem Şen ve Altıparmak'ın çok vasat kaldığına şahit olduk.

EN KÖTÜ SENARYO BU DEĞİL

Bursaspor önündeki 3 maçın 2'sini deplasmanda ve hepsini play-off için iddialı takımlara karşı oynayacak. Bu takımın birkaç mağlubiyet daha alıp yarıştan iyice kopması durumunda psikolojik olarak çok sert bir kırılma yaşaması en kötü senaryo.

Bursaspor'un işi gittikçe zorlaşıyor.

Matavz konusuna ise artık değinmek bile istemiyorum. Sayın Adanur'un bir an önce Bursaspor'un gayriresmi futbol aklı olan meşhur menajer arkadaşı ile konuşup, kulübü en az zarara uğratacak şekilde bu oyuncuyu devre arasında elden çıkarması gerek. Gerçek bir golcünüz olmadan bu ligde başarıya ulaşmanız zor. Kocaelispor'un forveti Dino, bu realiteyi dün hepimizin gözü önüne serdi.

EN AZ 4-5 GALİBİYET LAZIM

Kabul edelim ki Bursaspor için Süper Lig'e 1. veya 2. olarak direkt yükselmek artık hayal. Bundan sonrası için hayalden öte gerçekçi hedef, bir şekilde ilk yarının sonuna kadar oynanacak 7 maçtan en az 4-5 galibiyet alıp, play-off hattının çevresinde dolaşıp devre arası kampına umutlu gidebilmek. Aksi halde camiayı yine kara bulutlar bekliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.