Hava Durumu

Her maç yeni bir ders

Yazının Giriş Tarihi: 06.11.2020 10:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.11.2020 10:20

Bursaspor için bu sezon her karşılaşmada skordan bağımsız konuşmak gerekiyor. Karşıyaka önünde ortaya konan oyun fiziksel ve taktiksel açıdan eksikleri olan bir plandı ancak sahada mücadele veren 18-19 yaşındaki çocukları bu sebepten dolayı eleştirmek mümkün değil.
Şunu bile bilmek yeterli. Geçtiğimiz sezon U16 Akademi Ligleri'nde maçları 80 dakika olan ve kariyerlerinde daha önce 90 dakika oynamışlığı olmaya futbolcu adayları 120 dakika mücadele etti Karşıkaya önünde.
Zaten yağmur yağıp zemin ağırlaşınca birçoğunun ayağına kramp girdi.
Her maç, her pozisyon onlar için yeni bir durum, taze bir tecrübe.
Kazanmak önemli, galibiyet her zaman moral getirici. Özellikle fizik olarak gelişimini tamamlamamış bu genç futbolcu adayları için.
Çoğunu Kupa'da en az bir tur daha izleyeceğiz. Umarım Bursaspor'un rakibi Süper Lig'de mücadele eden dişli bir rakip olur ve Mustafa Er, bu çocukları daha üst seviyelerde test etme şansı bulur.
Karşıkaya maçının en büyük kazanımlarından biri Ataberk Dadakdeniz. Özellikle yan toplarda güven verdi. Ancak fizik olarak bir kaleciye göre "ufak" oluşunun dezavantajlarını sezon başından beri olduğu gibi bu maçta da birkaç pozisyonda yaşadı.
Ataberk 4-5 yıldır Bursaspor A Takımı ile antrenmanlara çıkıyor. Çoğumuza çok genç gibi gelmeyebilir ama o da henüz 21 yaşında ve Karşıyaka önünde kariyerindeki sadece 10. resmi maçını oynadı.
Ancak şu anda diğer kaleci Deniz Aydın'ın önünde olduğu kesin.
Yarın oynanacak Ankaraspor maçında Ataberk, kalesine dönecektir.
Onun da aynı Ali Akman gibi sözleşmesi sezon sonunda sona erecek. Gelen bu şansları iyi değerlendirmeli.
Teker teker değinmeden bu gençleri bir bütün olarak gördüğümüzde onlar bu şehrin futbol geleceğinin emin ellerde olduğunu herkese gösterdi bir kez daha.
Bursaspor'da yönetim anlamında "takır takır işleyen" bir sistem yok ancak teknik ekibin vizyonu umut veriyor. Birkaç maç için değil Bursaspor'un önündeki birkaç sene için.
4. haftada oynanan Tuzlaspor maçı sonrası 15 günlük Milli Takım arası Bursaspor'a çok iyi gelmişti. Yarın yapılacak Ankaraspor maçının ardından verilecek bir 15 günlük ara daha bu takımın fiziksel olarak daha çok güçlenmesi sağlayacak.
Zaten yetenek olarak bir problem yok.
Ankaraspor maçını kaybetmeden Milli takım arasına girmek çok değerli.
Bu ekip eksiklerine rağmen bunu başaracak güçte.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.