Hava Durumu

Her şey bir tweet ile başladı

Yazının Giriş Tarihi: 27.09.2021 10:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.09.2021 10:42

Bursaspor'da işler her zamanki gibi beklenenden kötü durumda.

Her şey ilk haftada 1-1 biten Adana maçının ardından Emin Adanur'un attığı o meşhur tweet ile başladı. 1.5 ay sonra ise Bursaspor puan tablosunda 18. sırada.

Kısa vadede gelinen nokta inanılır gibi değil.

Sezon başından beri aynı yerdeyim. Çok transfer yapmak bazen hiç transfer yapmaktır. Bazen çok transfer, oyun mirasına ve futbolcu gelişimine çomak sokmaktır.

Bireysel anlamda baktığınız zaman Bursaspor'un yeni transferlerinin hepsinin bir albenisi var. Ama takımda eksik olan net bir şey var. O da kadro mühendisliği.

Bir takımın şu anda sözleşmeli 7 stoperi var, ama doğru düzgün bir sağ beki yoksa kimse futbol aklından bahsetmesin.

Bursaspor sadece kaybetmiyor. Takım her kaybettiğinde daha da kötüye gideceğinin sinyalini veriyor.

Aslında Emin Adanur ve ekibi için her şey çok daha kolay olabilirdi. Keşke söyledikleri gibi yapıp en başında saha içini tamamen teknik ekibe bıraksalardı. Mustafa Er ve ekibinin istediği 8-9 transfer yapılıp bu takım yoluna devam etseydi.

Maalesef basit yöntem varken konu futbol olunca yine herkes "Ben bilirim" hastalığına yakalandı, transfer yapmanın cazibesine kandı.

BİZATİ'NİN NET HATALARI VAR

Tüm bu hengamede Bursaspor'da ilk maçına çıkan Özcan Bizati'nin de çok masum olduğunu söyleyemeyiz.

Ligin direnci ve tecrübesi en yüksek takımlarından biri olan ve orta sahasında Abdullah Durak ve İshak Çakmak gibi mücadele gücü yüksek oyuncular bulunduran Ankaragücü'ne karşı fizik kuvveti zayıf Kerem-Emirhan ve Bruno üçlüsü ile maça başlamasını gerçekten anlamlandırmak çok zor.

Dinamik olmaktan uzak ve çok fazla top kaybı yapacağı bariz olan bu orta saha ile A planı yapmak, en basit tabirle TFF 1.Lig'in dinamiklerinden bi haber olmak demek.

15 DAKİKA ÇÖPE GİTTİ

20'li dakikalarda maç 2-0 olmuştu. O andan itibaren gözüm hep kulübedeydi. Özcan Hoca değişiklik için neden devre arasını bekledi anlamak zor. 2-0'un şoku ile Bursaspor ilk yarının son 15 dakikasına çöpe attı. Keşke ikinci gol yendiği anda hemen takıma reaksiyon verdirtecek değişiklikler yapılsaydı.

Ayrıca Burak Altıparmak'ın Mert Yılmaz ve hatta Taha kulübede iken sağ bek oynamasını bana kimse açıklayamaz.

PLAY-OFF BİLE ARTIK ZOR

Büyük umutlarla başlayan sezon, henüz 7. haftada "Yönetim İstifa" seslerinin yükseldiği bir ortama dönüştü. Bence bu takımın artık 1. veya 2. olarak direkt Süper Lig'e çıkma şansı kalmadı. Bundan sonra gerçekçi hedef playoff.

Ligde geriye 29 maç kaldı. Son yılların puan ortalamasına bakarsak play-off için 29 maçta en az 19-20 galibiyet gerekiyor.

Umarım bu oyuncular bir gün maaş bordrolarının karşılığını sahada da verir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.