Hava Durumu

Herkes gün sonunda tabelaya bakar

Yazının Giriş Tarihi: 16.09.2021 10:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.09.2021 10:15

Bursaspor'da yaklaşık 1 ay önce Mustafa Er'in beklenmedik istifası tüm şehirde olduğu kadar oyuncular üzerinde de bir şok etkisi yaratmıştı. Samsun maçından önceki karşılaşmalarda sahada enerjisi düşük, ikili mücadeleye girmekten kaçınan ve sahada negatif bir hava veren oyuncu grubu vardı.

Birde üzerine Fatih Tekke'nin farklı sistemi gelince özellikle Eyüpspor ve Altınordu önünde ne oynadığını bilmeyen bir topluluk oluştu.

Fatih Tekke, Altınordu maçı sonrası camianın eleştirilerini dikkate almış. Samsun önünde özellikle Onur Atasayar'ı eski rolüne geri döndürmesi, her hücümü sete çevirmemek ve oyunu kanatlara açarak geçiş oyununun oynanamasına fırsat tanıması, açıkçası Fatih Tekke hakkındaki olumsuz düşünceleri bir nebze olsun azalttı.

Tekke'yi eleştirme nedenlerim arasında bazı taktik planlara gereğinden fazla saplanması ve kafasındaki formasyonun henüz birbirini yeni tanıyan bir ekipte olumsuz geri dönüşler yaratabileceğiı düşüncesiydi.

Her teknik direktör hayalindeki oyunu sahaya yansıtmak ister ama önce skor almanız gerekiyor. İşin gerçeği bu. "İyi oynadık ama kazanamadık" gibi açıklamalar Bursaspor gibi baskın camialarda uzun süreli kabul görmez, taraftar gün sonunda tabelaya bakar.

Bu maçın ardından eminim Fatih Tekke 'bazı konulardaki' ön yargılarını bir kenara bırakıp Bruno ve Alasgarov'un bu takım içinde en değerli oyunculardan olduğunu anlamıştır. Umarım savunmada bir şekilde Taha Altıkardeş'i takıma monte etmeyi de başarır. Taha, bu takımın maddi manevi geleceği. Birilerinin Fatih Tekke'ye bu takımın altyapı kültürünü ve taraftarların gençlere olan ekstra sempatisinin saha içine olumlu yansımasını daha yi anlatması gerekiyor.

Emirhan hakkında bir parantez açmadan olmaz. Bu kadar baskı altında ve 1-0 gerideyken beyaz noktanın başına geçebilme cesareti tam bir 'kaptan' hareketi. Ancak onun gibi artık bu ligin tecrübelilerinden biri haline gelmiş bir oyuncuya amatörce gördüğü ikinci sarı kart yakışmadı.

Karşılaşmayı basın tribününde takip ederken tam yanımda Samsunspor'da oyuncuların performans analizini yapan görevliler vardı. Özellikle ikinci yarıdaki dominant oyunu ile Elton Acoletse'yi öve öve bitiremediler. Acolatse, özellikle öne geçilen maçlarda rakipler için korkulu rüya olacak bu çok net.

Bu arada Bursaspor'da yeni transfer Zalazar'ın iki haftadır kadroya alınmama sebebinin ingilizce bilmemesi ve yaşanan iletişim sıkıntısı olduğu söyleniyor. Umarım tek problemı budur (!).

Bursaspor'un BAY geçeceği haftaya kadar Tuzlaspor ve Ankaragücü maçlarında ne yapıp ne edip 6 puanı cebine koyması lazım ki zirve hesapları yapılmaya başlansın.

Unutmamak gerekiyor ki Bursaspor geride kalan 5 haftada bu ligin en zayıf ekiplerinden ikisi olan Adanaspor ve Altınordu'ya 5 puan kaptırdı.

Bunların telafisi kolay olmayacak.

Ancak Bursaspor bu ligin en kaliteli ekiplerinden biri. Çok da harika oynamadığı bir maçta şampiyonluk adaylarından Samsunspor'u 4-1 yenmek görkemli bir gösteriydi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.