Hava Durumu

Issız ve kuytu köşeler

Yazının Giriş Tarihi: 19.04.2021 21:38
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.04.2021 21:38

Bursaspor'da gelecekte ne olacağı bu kadar belirsizken sezon boyunca mücadele etmeye çalışan gençleri saha sonuçları üzerinden eleştirmek yapılacak en büyük hata.

Sadece dünkü maç özelinde değil sezonun genel fotoğrafında bu oyuncu grubu elinden gelenin maksimumunu yapmıştır hiç tartışmasız.

Tabii ki "Bursaspor şampiyon takımdır" "Bursaspor'un hedefi her zaman play-off olmalıdır" diyenler olacak ama bu cümleler şu anki konjonktürde hamasetten başka bir şey değil

DÖNEMİN ŞARTLARI

Büyük olayların tarihe işlenmesinde kilit bir nokta vardır.

Tarihte yaşanan olaylar o dönemin şartlarına göre değerlendirilir.

Yani siz Osmanlı döneminde bir padişahın İstanbul'dan Kafkaslar'a gitmesinin günler hatta haftalar süreceğini bilerek durumları değerlendirmelisiniz.

Çünkü o dönem ne uçak var ne de modern arabalar.

İşte Bursaspor'da durum tam olarak bu.

Elde yıldız oyuncular varmış, maddi olarak bir problem yokmuş, stadyumda elektrikler varmış ve her şey güllük gülistanlıkmış gibi takımın başarısız olduğunu iddia etmek büyük haksızlık.

İnanın Bursaspor'un transfer yasağı olmasaydı şu anki fizik durumları ve temel oyun bilgileri ile asla A Takımda olamayacak futbolcu adayları ile oynamaya çalışıyor Mustafa Er.

DAHA FAZLASI OLMAZ

Sezon başında beri neredeyse tüm dizilişleri deneyen bir teknik ekip var.

4-1-4-1 ile başlayan süreç 4-2-3-1, 3-5-2 ve son olarak Samsunspor maçında 4-4-2 ile devam etti.

Eldeki kadrodan maksimum verimi almaya çalışan ve rakiplerini şaşırtmaya gayret eden bir teknik ekip var ancak bir yerden sonra dar rotasyon ve yetenek fakirliği, saha dışından kurulan planların saha içersine yansımasına engel oluyor.

Düşünün İsmail Çokçalış'ın yani bir sağ bek'in sakatlığı son 3 maçtır takımın hem temposunu hem de hücum çeşitliliğini inanılmaz bozmuş durumda.

Bursaspor'a en büyük zararı veren "Mustafa Er bu takımın el frenidir" veya "Batuhan Kör topçu değil" diyen kişi veya kişilerdir.

Bursaspor şu an bulunduğu ıssız kuytu köşelerden bir gün çıkacaksa bu Bursa şehrini iyi tanıyan, yollarındaki çukurları bile bilen yönetimlerle, kendisini çıkarsız seven taraftarıyla ve Vakıfköy'ün suyunu içmiş, derdi sadece futbol olan çocuklarıyla çıkacak.

Bu gerçek unutulursa işte asıl o zaman bu şehir kaybeder.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.