Hava Durumu

Karamsar olmalı mıyız?

Yazının Giriş Tarihi: 14.09.2020 08:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.09.2020 08:21

Kolay değil. Tarihinin en zor döneminden geçiyor Bursaspor. Transfer tahtası kapalı. Maddi açıdan 500 milyon liraya dayanan borç yükünü sırtına almış bir camia.
Yeşil Beyazlılar bu şartlar altında geçtiğimiz sezon Süper Lig'i penaltılarla kaçıran, kadrosunun büyük bir kısmını koruyan ve ligin iddialı takımlarından olan Adana Demirspor maçı ile sezona başladı.
Sahaya 3-4-3 gibi bu lig için alışılagelmemiş bir diziliş ile çıkan Adana ekibinin afallamasını iyi kullanan Bursaspor, basın tribününde bizi heyecanlandıran bir oyun ortaya koydu duran top golüyle devreye önde girdi.
Ama ikinci yarıda duygular, heyecan ve romantizm yerini gerçeklere bıraktı. Sahaya tam 8 Vakıfköy çıkışlı oyuncu ile çıkan Bursaspor'un fiziksel gücü 60. dakikaya kadar yetti.
Ben yakın zamanda ilk 11'inde sahaya 8 altyapı oyuncusu ile çıkan bir takım hatırlamıyorum. Belki Eskişehirspor. Altınordu diyeceksiniz biliyorum. Ama onlar hiçbir zaman ilk 11'de o kadar altyapı oyuncusuna yer vermiyor.
Son 30 dakikada Adana Demirspor oyunda üstünlüğü eline alıp skora gitti. Konuk ekipte Sinan Kurt, Kosecki, Okan Alkan gibi bu ligin tecrübeli isimleri oyuna girerken diğer futbolcular hazır olmadığı için Bursaspor'da 2 sezondur 3. Lig'de bile kendisini ispatlayamayan İsmail Can Çavuşluk'un oyuna girmesi bile her şeyin özeti.
Şu bir gerçek ki Bursaspor ligin en iyi takımlarından birine kaybetti. O sebeple bu mağlubiyeti çok abartıp "Bu takım ligde galibiyet bile alamaz" diyenlerin söylemleri abesle iştigaldir.
Takımın doğru düzgün sezona hazırlanmadığı, fiziksel olarak zayıf olduğunu ve A.Demir maçı öncesinde sadece 1 hazırlık maçı yapıldığı unutulmasın.
İyi kötü bu hafta diğer karşılaşmaları da izledik. Kaliteleri gördük. Serdar Özkan, Recep Aydın, Aykut Akgün gibi oyuncuların hazır hale gelmesiyle ben Bursaspor oyununun da farklı yerlere geleceğini düşü-nüyorum.
Shehu'nun mutlaka geri dönmeye ikna edilmesi gerek.
Bu takım transfer tahtasını açamazsa bile sırf Shehu'nun geri dönmesiyle mutlaka ligin ilk 8-10 takımı arasında olur.Play-off'u zorlar.
Ben Mustafa Er'in eldeki oyuncularla maksimum performans vereceğine inanıyorum.
Bir başka nokta da reklam konusu. Geçtiğimiz gün Eskişehirspor-Ankaraspor maçını izlerken dikkat ettim. Battı, bitti, yok olacak, transfer tahtasını açtırması imkansız dediğimiz Eskişehirspor'un forma göğüs reklamı da vardı, sırt reklamı da şort reklamı da.
Bursaspor'un maçtaki formalarına dikkat ettiniz mi?
Yaklaşık 4 milyon şehir nüfusunu temsil eden Bursaspor, maddi açıdan en zor durumda olduğu dönemde Adana Demirspor karşısında sahaya formasında hiçbir reklam olmadan mücadele etti.
Bu da bu şehirden gelir sağlayan iş insanlarının ayıbıdır. Demek ki Eskişehir'de bile takımdan umut kesilmezken Bursa'da bir kesim takımdan umudu kesmiş.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.