Hava Durumu

Kazanırken ders çıkarmak

Yazının Giriş Tarihi: 30.12.2020 08:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.12.2020 08:12

Öncelikle fotoğrafı biraz büyütüp tabloya öyle bir bakış atmak gerekiyor.
13 Eylül'de ilk maçına çıkmış bir takım 3,5 ay sonunda ligde 16 karşılaşma oynamış. Toplam 24 puanla bir şekilde play-off potasının içinde olan ve 30 golle en skorer ekibi olmuş.
Herhalde ilk hafta oynanan A.Demirspor maçı sonrası bu takım önündeki 15 maçta 24 puan toplayacak dese itiraz eden çıkmazdı.
Bursaspor izleyenleri tempolu, akışkan ve soluk soluğa futbola öyle alıştırdı ki Eskişehirspor galibiyeti sönük kaldı bu sezonun hikayesi içinde.
Bu çocuklar ilk kez ağır favori olarak çıktı sahaya.
Ve yine ilk kez karşısında topa sahip olmak istemeyen bir ekip bularak yerleşik savunmaya karşı oynadı.
O sebeptendir ki stoperlerinin en çok topla haşır neşir olduğu karşılaşmayı geride bıraktı Bursaspor.
Artık önlem alınan bir takım haline gelinmesiyle bazı oyuncuların performansındaki düşüşler normal. Ancak özellikle bazı isimlerin her pozisyonda "Ekstra iş" kovalaması sonucu kaybedilen basit toplar oyun kalitesini kötü etkiledi Yeşil Beyazlılar'da.
Sezon uzun bir süreç. Her maçı üst düzey tempoda götüremezsiniz, bazı maçları sadece 3 puan için oynarsınız.
Eskişehirspor her ne kadar son sırada bulunsa da birçok takımdan puan çalarak bir şekilde varlığını hatırlatan bir ekip.
Ancak eminim ki Mustafa Er, karşılaşma sonrası oynanan oyundan memnun değildir.
Takım kaybederken iyi yanlar öne çıkıyorsa, kazandığında da aksayan noktaları tespit etmek önemli. Teknik heyet bunu yapacaktır.
Öyle bir ortam oluştu ki Bursaspor'da maç günü sabahtan öğlene kadar çıkan haberlerde Ali'yi Marsilya'ya, Burak Kapacak'ı Fenerbahçe'ye, Batuhan Kör'ü de Galatasaray'a gönderdi ulusal basın.
Bu çocukların etkilenmesi normal ancak bazılarından bu etkilenme 'Kaçak dövüşme' ve 'Topa ayak sokmama' seviyesine gelmişse o zaman sıkıntı var demektir(!)
Ali Akman için de ayrı bir parantez açmak lazım. Onun gibi oyun zekası yüksek bir oyuncuya sınırda iken böyle bir kart görmek en hafif tabirle 'yakışmadı'.
Hem de 2 dakika önce sarı karttan ucuz yırttığı pozisyonun ardından.
Herkesin merak ettiği soru şu; Ali Akman'ı Eskişehir maçında Bursaspor forması ile son kez mi izledik? Cevap: Muamma. Ligin ikinci yarısında Ali Akman'ın başka bir ekibe transfer olma veya takımda kalma oranı %50-%50.
Bursaspor 2019'un son günlerinde bir iç saha maçında Hatayspor'u yenmiş ve devre arasına 27 puanda girmişti.
2021'in ilk günlerinde Keçiören karşısında alınacak bir galibiyet ile devre arasına yine 27 puanla girilirse işte o zaman ikinci yarı öncesi ortaya gerçekçi bir hedef koyulur.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.