Hava Durumu

Kendi etti kendi buldu

Yazının Giriş Tarihi: 01.11.2020 11:31
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.11.2020 11:31

15 yıl Türkiye'de futbolcu olarak forma giymiş ve şu anda Gençlerbirliği'nde teknik direktör olarak görev yapan Mert Nobre, Türkiye'de forma giyen genç futbolcular ile şu cümleleri söylemişti, "Tamamen genç oyuncu oynatarak dünyada başarılı olan takım yok. Bir ekipte en fazla 6 veya 7 genç oyuncu oynamalı. Fazlası, fiziksel ve oyun bilgisi açısında sıkıntı yaratır ve elinizdeki yetenekli gençler de istenilen performansı veremez. Türkiye'de bunun ortası yok" demişti.
Mustafa Er, Boluspor önünde 9 genç oyuncu ile başlayarak risk aldı.
Beraber oynama alışkanlığı olmayan defans hattını "yine" değiştirdi ve bunun neticesinde ilk dakikalarda takım golü yedi.
Ancak Türkiye'deki antrenörlerden çok fazla görmeye alışkın olmadığımız şekilde "ilk yarıyı bekleyelim" demedi, hatasının farkında vardı.
Üstelik skor olarak geride değilken 2 oyuncu değiştirdi.
Yani Mustafa Er kendi etti, kendi buldu.
Söylenenlerin aksine "egolu" bir hoca olmadığını gösterdi.
Bazı oyuncular kötü oynasa dahi takımın bütünlüğü için ısrar edilmeli. Mesele Onur Atasayar.
O kötü ise Emirhan'ı oraya çekmek ve orta saha kurgusunu değiştirmek zorundasınız. Ya da 2004 doğumlu yetenekli ama fizik olarak hiç hazır olmayan Kerem Kök ile başlayıp risk alacaksınız.
Bursaspor'un ne kadar kolay skora gidebildiğini açıklayan bir istatistik var. Timsah, 16 golle "lider" Tuzlaspor ise aynı sayıda gol atmış durumda.
Ancak hücum hattında işler iyi iken Bursaspor'un defans hattı alarm vermeyi sürdürüyor. Bu eksikleri 4-2 kazanılan bir maçın sonrasında görmek daha önemli olacaktır.
İsmail Çokçalış ve Ali Akman için ayrı bir parantez açmak şart. İlk 4 hafta takımın en zayıf halkaları arasında gözüken İsmail, Milli takım arasından sonra tartışılmaz bir oyuncu haline geldi.
Ali Akman için ise söylenecek çok şey var. Sadece attığı gollerdeki sakinliği değil oyun olgunluğu ile jenerasyonun en önemli oyuncularından biri olma yolunda ilerliyor.
Sadece Bursaspor değil Türk futbolu yeni bir oyuncu kazanıyor bu çok açık. Ayrıca Ali Akman'ın şımarmaya müsait bir karakteri de yok. O konuda herkesin içi rahat olsun.
Timsah'ın "nöbetçi golcüsü" haline gelen Batuhan Kör'ü de es geçmeyelim.
Bursaspor öyle önemli bir galibiyet aldı ki hem oyuncularına değer kattı, hem Mustafa Er'in kredisi arttı, hem de alt sıralar ile mesafeyi açtı.
Evet takım gençlerle kazanıyor ama sezon uzun bir maraton.
Mustafa Er, özellikle son haftalarda yedek bıraktığı Onur Atasayar, Cüneyt Köz ve Recep Aydın gibi isimleri tekrar motive edip yavaş yavaş ilk 11'e yerleştirmesi takımın geleceği adına önemli.
Bir hata sonrası kestirip atmak kolay ama oyuncuları kazanmak işin zor kısmı.
Bu galibiyetin üzerine haftaya Ankara'da kaybetmeyip Milli takım arasına moralli girmek şart.
Aksi bir sonuç, sabretmeyi unutan bu camiada "şimdilik" dağılan kara bulutların tekrar toparlanmasının yolunu açar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.