Hava Durumu

Mesele 1 puan ''kazanmak'' değil, maç ''kaybetmemek''

Yazının Giriş Tarihi: 09.11.2020 08:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.11.2020 08:25

Bursaspor belki de bu sezon en hak etmediği puanı aldığı Ankaraspor önünde. Özellikle maçın ikinci devresi A.Demirspor ve Giresunspor karşılaşmalarındaki tedirginlikten pasajlar sundu bize.

Ancak bu ligde deplasmanda kaybetmemek rakibiniz puan sıralamasında ne konumda olursa olsun kötü değildir. Takım, 2 puan kaybetmedi, 1 puan kazandı. O gözle bakmak lazım.

Kaybetmedikçe özgüvenleri yerine gelecektir bu kesin.

Özellikle Emirhan'ın yokluğu orta sahadaki kurguyu o kadar etkiledi ki Mustafa Er, önceki maçlarda yapmadığı bir şeyi yapıp ikinci yarıda Aykut'u orta sahaya çekmek zorunda kaldı.

Emirhan'ın orta sahada olması ile "sol ayaklı" kontenjanından hem pas trafiğini değişik açılara yayabiliyor, hem de tahmin edilemezliği artırıyorsunuz. Ona sezon genelinde ihtiyaç var.

Bursaspor'un genç oyuncularını Avrupa dahil tüm takımlar izliyor. Ancak bazı futbolcular nedense kendilerine verilen şansı kullanmamakta ısrarcı.

OYUNCU KENDİNİ SORGULAYACAK

Ankaraspor önünde devre arasında Ertuğrul Kurtuluş'u oyuna alarak aslında Mustafa Er, tüm gençlere mesajı verdi. "Her zaman hazır olacaksınız, her an oyuna girebilirsiniz" dedi bir nevi. Zaten Mustafa Hoca'nın verdiği bu şansı kullananlar formayı alıp yürüyor. F. Emre ve Batuhan Kör gibi. Hâlâ formayı alamayan genç oyuncu sadece saha içindeki değil saha dışındaki tavırlarını da sorgulayacak(!).

RECEP'İN GÖZÜ HEP KENARDA

Bursaspor'da herkesin üstünde durduğu bir nokta da Recep Aydın konusu. Sezon başı Altay'dan gelen teklifi reddedip "Ben Bursaspor'da kalacağım" diyen bir futbolcu o. Recep üzerinde baskı olmadığı zaman performans verebilen, 3-4 farklı mevkiye evrilebilecek bir oyuncu. Ancak Recep'in maç içerisinde kafası hep yedek kulübesinde. "Acaba ne zaman oyundan çıkacağım?" diye kenara bakmaktan saha içine konsantre olamıyor. Recep'e "90 dakika boyunca sahadasın forma senin rahat oyna" denirse ben veriminin artacağını düşünüyorum.

TAKIM KAPTANI NEREDE?

Bursaspor'da özellikle böyle önem derecesi yüksek bir müsabakada takım kaptanının Ankara'da olmaması yadırganmalı. Sakat olsanız bile ekiple olmalı, onları motive etmelisiniz. Bu sizin işiniz.

Kaptanlık sadece o pazubandi takıp, futbol dışı konularda konuşmak değildir.

Bu takımın gençleri zaten yetenekli. Saha içerisinde kimsenin "ağabeylik" yapmasına ihtiyaçları yok. Önemli olan onları saha dışında doğru kararlar vermesini sağlamak.

15 günlük milli aranın ardından içeride Adanaspor maçı iyi bir sınav olacak bu ekip için.

Daha önce olduğu gibi bu gençlerin aranın ardından güçlenerek döneceklerine inanıyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.