Hava Durumu

Mustafa Er başarısız mı?

Yazının Giriş Tarihi: 22.04.2021 08:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.04.2021 08:13

Kaybedilen Samsun maçı sonrası Bursaspor camiasında kendilerini sineye çekmiş olan çatlak sesler yeniden hortladı. Teknik direktör Mustafa Er özelinde yapılan kötü yorumlar ile öyle bir algı yaratıldı ki Mustafa Er yerine başka bir isim olsa Bursaspor 'en kötü' play-off oynardı diyecekler nerdeyse.
O zaman tartışalım.
Sezon başı Erkan Kamat yönetimi birçok teknik direktörle görüştü. Ancak teknik direktör adaylarına "Transfer tahtasının açılma ihtimalinin zor olduğu" söylenince hepsi geri adım attı. Neredeyse hepsinin fikri tahta açılmazsa küme düşmenin kaçınılmaz olduğuydu. Hatta bazıları 1 yıllık parasını peşin istedi. Sonrasında ibre Mustafa Er'e döndü. Er, maddi durumları kabul eden tek isim olunca görev ona teslim edildi.
O yüzden sanki sezon başı birçok teknik direktör arasında Mustafa Er tercih edilmiş gibi bir algı yaratmak mantıksız. Ligin ilk yarısını Er yönetiminde beklentinin üzerinde geçiren takım devre arasına 27 puanla Süper Lig yarışında girdi

BÜYÜK RESME BAKALIM

Ancak hem transfer tahtasının açılamaması hem de Ali Akman ve Recep Aydın'ın kaybedilmesi Bursaspor'un oyununu derinden etkiledi. Eldeki dar kadroya rağmen sezon boyunca TFF 1. Lig'de birçok teknik direktörün cesaret edemediği 3-5-2, 4-4-2 gibi farklı dizilişler denedi.
Büyük resme bakınca Bursaspor'un uzun yıllar sonunda bu sene istikrarlı bir oyun karakteri oldu.
Tüm oyuncuların değerlerine değer kattı. Şu an Yeşil Beyazlılar'da bonservis bedeli getirebilecek 10'dan fazla oyuncu var. Tartışmasız bu bir teknik heyet başarısıdır.
İddia ediyorum Mustafa Er yerine sezon başı başka bir isim tercih edilseydi bu takım küme düşmemeye oynardı. Çünkü camianın içinden gelmeyen hiçbir insan bu genç oyuncu grubunu yönetemez, aylarca maaş almayan futbolcuları saha içi planlarına ikna edemezdi. Sanıyor musunuz ki ligin tecrübeli hocaları Taha'ya, Tuğbey'e, Kerem Kök'e, Tazgel'e güvenip çat diye 17'lik çocukları ilk 11'e koyardı?
Kim aylarca maaş alamamasına rağmen sesini çıkarmazdı?
Bursaspor'un play-off'a kalamamasının sorumlusunun Mustafa Er olduğunu söyleyenlere şunu sormak gerekiyor; Madem Mustafa Er, Bursaspor'un el freni, o zamana nasıl sezon boyunca Süper Lig dahil olmak üzere birçok takımdan transfer teklifi aldı?
Tüm bu durumlardan sonra Mustafa Er'e "Sen başarısızsın" demek akıl tutulmasıdır. Eleştirilecek noktası yok mu? Tabii ki var. Sezon başında Serdar Özkan ve Sedat Dursun krizi daha iyi yönetilebilse belki bu iki oyuncu Bursaspor'da aranan kadro derinliğini sağlayabilirdi.

VİZYONU GÖSTERDİ

Saha sonuçlarından bağımsız en önemlisi Mustafa Er, Bursa şehrine şunu öğretti; Bursaspor eğer yeniden dirilecekse bu kendi evlatları ile olacak.
Er, gelecek sezon kalır kalmaz muamma ama bu vizyonun izinden gidecek, Yeşil Beyazlı camiaya mal olmuş isimlere güvenerek yola çıkmalı seçilecek yönetim. Adı geçen sportif direktör adayları gibi Bursaspor ruhu ile uzaktan yakından alakası olmayan insanlarla değil.
Aksi olursa Özer Hurmacı'nın dediği çıkar, bu takım bir kaos daha kaldıramaz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.