Hava Durumu

Normal olmayan şeyler var

Yazının Giriş Tarihi: 13.01.2021 08:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.01.2021 08:22

Öncelikle şunu bilmek lazım; Göztepe'yi Kupa'da deplasmanda eleyen, ligde 27 puana ulaşan da bu oyuncu grubu, Antalyaspor karşısında varlık gösteremeyen ve sezonun geri kalanında da gemiyi limana yanaştıracak olan bu oyuncu grubu.
Bursaspor'da galibiyet primleri zor yatarken, transfer tahtasının açılma ihtimali %1 bile değilken, karşılaşmaları Bursaspor'un geçmiş dönemki tarihine göre değil, şu anda var olan gerçeklerine ve bu gününe göre değerlendirmek doğru.
Antalyaspor, Bursaspor'dan zaten daha iyi bir takım tartışmasız.
Bu iyi takım olmanın yanına bir de rakibi ciddiye alan, özellikle savunma hattını Süper Lig'de son 3 maçta olduğu gibi sağlam tutan Akdeniz ekibinin turu geçmesi normal.
Ancak normal olmayan Antalyaspor'un amiyane tabirle Bursaspor önünde adeta elini kolunu sallaya sallaya, zorlanmadan ve ikinci yarının tamamında oyunu rölantide götürerek kazanmış olması.
Bursasporlu gençlere Keçiörengücü maçı sonrası verilen 3 günlük izin yaramamış (!)
Şenol Güneş'in tribünden izlediği bir maçta bu kadar konsantrasyon seviyesinin düşük kalması, Mustafa Er'in bize 20 maçtır gösterdiği oyun karakterinden çok uzaktı.
Oyuncuların akılları sahada değildi bu çok net.
Kupa'dan elenmek felaket değil.
Ancak dersler çıkarılmalı.
Hatta Bursaspor için sezonun geri kalanı adına önemli bir uyarı oldu bu ağır mağlubiyet.
Saha içinde de İsmail Çokçalış'ın Bursaspor hücum setlerinde ne kadar kıymetli bir oyuncu olduğunu da bir kez daha anladık Antalyaspor önünde.
O olmadığı zamana Cüneyt ile farklı bir oyun oynamak zorunda kalıyor ve tıkanıyor takım.
Ersun Yanal'ın da takımının hücum A planını Bursaspor'un en zayıf karnı olan Onur Atasayar-Burak Kapacak hattı üzerinden kurması, maçı ilk 20 dakikada çözen durum oldu.
Mustafa Er'in Şenol Güneş'in tribünden izlediği bir karşılaşmada Ali Akman'ı 56. dakikada oyundan alması ona verilen ciddi bir mesaj.
Mustafa Er gibi bir teknik adamın bu hamleyi yapmasının ardından mutlaka geçerli bir sebep vardır.
Ancak ne olursa olsun Ali'nin oyundan çıktıktan sonra direkt soyunma odasına gitmesi bu sezonki olumlu havaya gölge düşürdü.
Ali önce aynaya bakacak.
Son günlerde gündeme geldiği konuların hepsinin saha dışı ile alakalı olması onun için işlerin şu an yolunda gitmediğini gösteriyor.
Bursaspor'un gençleri için Bursa'ya gelen Şenol Güneş'in aklında bu maç sonrası Antalyaspor'un gençleri Gökdeniz Bayraktar(19), Bünyamin Balcı(20) ve Doğukan Sinik(21) kalmıştır.
Eminim.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.