Hava Durumu

Oyuncular pahalı, oyun ise ucuz

Yazının Giriş Tarihi: 29.08.2021 10:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.08.2021 10:16

Geçtiğimiz sezon Bursaspor'da neredeyse herkesin hem fikir olduğu bazı konular vardı. Mustafa Er yönetiminde gençler ve tecrübelilerin oluşturduğu havuz ile ligin ilk yarısında güzel bir harman yakalanmış, devre arası Ali Akman ve Recep Aydın'ın ayrılması ile kadro kalitesi ilerleyen haftalarda play-off için yeterli olmamıştı.

Bursaspor aynı zamanda bunu yaparken ligin en düşük bütçeli takımlarından biriydi. Herkesin ortak kanısı ise geçen seneki takımın 7-8 doğru takviye ile bu sezon zirveye oynayacağıydı.

Fakat Bursaspor geride öyle bir 30 günlük dönem bıraktı ki tekrar başa döndü. Bütün oyun ve sistem kültürü, yapılan yanlışlar ile yitirildi.

Yeni bir hoca yeni bir zihniyet, taze bir oyun planı demek. Ancak Fatih Tekke henüz ilk maçtan oyun anlamında o kadar radikal bir işe kalkıştı ki eminim futbolcular bile 90 dakika boyunca ne oynamaya çalıştıklarını anlamadı.

TEKKE ZOR BİR SİSTEM DENİYOR

Tekke'nin sağ ve sol beki top Bursaspor'da iken orta sahaya getirme, orta sahadaki iki isimden de ceza sahasındaki rakip bek ve stoperin arasına koşular bekleme planı son zamanlarda modern futbolda oldukça revaçta.

Ancak böyle oynamanız için hem alışkanlık, hem oyuncuların birbirlerini tanıması hem de bu dizilişe uygun oyuncuları kadronuzda barındırmanız gerek. Şu an Bursaspor'da maalesef saydıklarımdan 3'ü de yok. Fatih Tekke böyle oynamaya çalışarak zaten zor üreten Bursaspor'un sıkıştığı anlardaki en önemli hücüm kozu Onur Atasayar'ın hücüma çıkışlarını da çöpe atmış oldu.

Bu sistem sizi başarıya ulaştıracak bir sistem olabilir ancak henüz ilk haftadan bedel ödeten yönetimin bu sistemin oturmasını beklemek için sabrı var mı emin değilim.

HEM SKOR HEM OYUN KAYBEDİLDİ

Tabiiki Eyüpspor'un da Bursaspor'u çok iyi analiz ettiğini ve devamlı önde basıp Bursaspor'u uzun oynamaya veya pas hatası yapmaya mecbur bıraktıklarını da atlamayalım. Zaten Bursaspor'un Capan ve Aykut ikilisi ile çıktığı her maç rakip kalitesi ne olursa olsun önde baskı yediği an sıkıntı yaşamaması imkansız.

Bu ligde oyuncularına en fazla maaş veren takımı Bursaspor. Ve bu kadar pahalı bir takımın böyle pasif oynamaya hakkı yok. Bursaspor, Eyüpspor'a skor olarak yenilebilir. Futbol bu. Her şey olur.

Ama bir iç saha maçında, üstelik lige yeni çıkmış bir takımın Bursaspor'u oyun anlamında bu kadar küçük düşürmesi üzücü.

Zalazar transferi ile birlikte takıma katılan oyuncu sayısı 13 oldu. Fatih Tekke karşılaşma sonrası 3-4 transfer daha istediğini söyledi. Problemlerin sadece transfer ile çözüleceği yanılsaması yine Bursaspor'da başrolde.

Olmayan kadro mühendisliği ve şüphe duyulan futbol aklı, ilerleyen zamanda daha büyük sıkıntılar yaşayacak gibi duruyor.

Henüz 3. hafta. Her şey değişebilir, her şey yoluna girebilir. Ancak şu an görünen köy hiç iç açıcı değil.

BURSASPOR'UN FORMASI NE RENK?

Son olarak forma konusu. Bursaspor'un bu sezon siyah forması çok şık, estetik olarak da çok güzel. Ancak maçlarda değil taraftarın günlük hayatında giydiği bir forma olarak kalmalı. Bursaspor sahaya çıktığı zaman siyah, mavi veya turuncu değil Yeşil-Beyaz forma ile mücadele etmeli.

TV karşısına heçen bir insan hemen "İşte bu takım Bursaspor" diyebilmeli. Ben maç sırasında Bursaspor'un yeşil ve beyaz görmek istiyorum. Belki de ben fazla romantik düşünüyorum belki de futbol dünyası fazla endüstiriyel.

Bilemedim.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.