Hava Durumu

Pragmatizm ile günü kurtardı

Yazının Giriş Tarihi: 25.10.2021 08:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.10.2021 08:13

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim.

Bursaspor kazanması gereken bir maçı kazandı ve 3 puanı aldı.

İyi oynadı mı? derseniz, buna verilebilecek olumlu bir cevap yok. Ama şu aşamada takımdan hem iyi oyun hem de galibiyet beklemek doğru mu? Emin değilim.

Özcan Bizati, hem fiziksel hem de zihinsel olarak özellikle Fatih Tekke döneminden kalan kötü mirası toparlanmaya çalışıyor.

Balıkesirspor, bu ligde devre arası transfer tahtasını açamazsa büyük ihtimalle küme düşecek bir takım. Zaten bu tip ekipleri karşı duran toptan gol yemezseniz ve büyük bir bireysel hata yapmazsanız pozisyon vermeden kazanırsınız. Timsah da öyle yaptı.

Bursaspor rakip savunmaya çekildiği anlarda organize hücum yapmakta zorlandı, set hücumlarında ise yine sınıfta kaldı.

BİZATİ DE BİLİYORDUR

Ortaya konulan bu performansın ve oyunun takımı şampiyon yapmayacağını eminim Özcan Bizati hepimizden iyi biliyordur.

Ama sezon başında beri özgüveni dibe düşmüş ve puan tablosunda hayal kırıklığı yaratan bir ekip için şu anda dominant bir oyun ile galibiyet beklemektense pragmatist, yani elde bulunan malzeme ile optimum oyunu çıkarıp cebe 3 puan koyma düşüncesi en aklı selim olanı.

Bursaspor çok daha iyi oyunlar oynayacak bir kadroya sahip.

Dün eminim Ofosu ve Acolatese kulübede olsaydı Bursaspor özellikle 60. dakikadan sonra rakip kalede çok daha büyük tehlikeler yaratırdı. Takımın şu anda çok fazla sakat oyuncusunun olduğunu kimse göz ardı etmesin.

MATAVZ RAHATSIZ DEĞİL

Tabii bir de sahada varlığı ile yokluğu belli olmayanlar var. Bunlardan biri Matavz. Bolu maçında 57. dakikada dün de 63. dakikada oyundan alındı. İkisi de teknik açıdan doğru değişiklikler ancak Matavz gibi kariyerli bir oyuncunun bu kadar erken oyundan alınmasa hiçbir tepki vermemesi çok ilginç. Umarım bu gamsız hali geçici bir süreçtir. Yoksa Bursaspor tarihinin maliyet fayda açısından en başarısız transferlerden biri ile karşı karşıya kalabiliriz.

Zaten Batuhan Kör'de attığı gol ile birlikte önümüzdeki hafta için ilk 11'de rezervasyonunu yaptırdı.

Önümüzdeki hafta Keçiören önünde de alınacak 3 puan ile Bursaspor, Kocaeli'ne zirve yarışına yeniden girmek için gidecektir.

Ancak oyunun mutlaka gelişmesi ve orta sahadaki yaratıcılığın artması gerek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.